Het museum en de stad

een avond met Bart Rutten

··········

dinsdag 28 november 2017, Pieterskerk 20-22 uur

Bart Rutten

Het museum en de stad: een avond met Bart Rutten

Het Provinciaal Utrechts Genootschap van Kunsten en Wetenschappen (PUG) organiseert i.s.m. Kunstliefde op dinsdagavond 28 november een avond met Bart Rutten, de nieuwe directeur van het Centraal Museum.
Wat is zijn visie op de rol van het museum in de de stad? Wat zijn de ambities ten aanzien van de hedendaagse kunst en heeft kunst uit Utrecht daarin ook een plek? Welke positie neemt het museum in ten opzichte van de andere kunstinstellingen in de stad?
 In de Pieterskerk gaat Bart Rutten over deze en andere vragen in gesprek met Jelle Bouwhuis (kunstcriticus, onderzoeker en curator), Elaine Vis (kunstenaar en journalist) en het publiek.

dinsdag 28 november
aanvang 20.00 tot ca. 22.00 uur (zaal open 19:30).
locatie: Pieterskerk, Pieterskerkhof 3  Utrecht
Toegang is gratis, wel graag aanmelden via info@pugutrecht.nl

Meer informatie:
http://www.pugutrecht.nl/agenda/2017/11/28/het-museum-en-de-stad

PUG?

Het PUG is opgericht in 1773 en is één van de oudste genootschappen in Nederland. Het heeft als doel het stimuleren en subsidiëren van kunsten, cultuur en wetenschappen in de stad en de provincie Utrecht. Behoud van erfgoed, moderne kunst, publicaties en beeldbepalende elementen nemen hierbij een belangrijke plaats in.
Jaarlijks reikt het genootschap de PUG-prijs uit aan een veelbelovende jonge onderzoeker of kunstenaar, elk jaar uit een andere discipline. In 2017 was de beurt aan de beeldende kunst en werd de PUG prijs gewonnen door Guusje America, die deze op 7 november in ontvangst nam.

Deel dit artikel

  • Facebook