Landhuis Oud Amelisweerd

Class of 2021: mode met een boodschap

Wat heerlijk om Landhuis Oud Amelisweerd (voorheen Museum Oud Amelisweerd) weer in te kunnen. De combinatie van de geschiedenis, de architectuur, bijzonder behang en kunst maakt het een genot om er rond te lopen. ‘Het huis is van iedereen’, zegt Lotte Walrave, directeur van Landhuis Oud Amelisweerd. En daarmee is meteen de toon gezet; van het beoogde programma én de eerste tentoonstelling: divers, inclusief en voor ieder wat wils.

Landhuis Oud Amelisweerd weer open

Mitchel Breed - An Act of Becoming

ft. Peter van der Horst, Emma van der Put en Joyce Vlaming

Het project An Act of Becoming van Mitchel Breed laat kunst zien op twee locaties: zijn eigen flat in Overvecht en Galerie Sanaa in de binnenstad. Daarmee stelt hij meteen ook de positie van de kunst aan de orde. Hoe functioneert die los van de kunstwereld, in je eigen woonomgeving?

Tussen de bomen

landgoed De Paltz en kunst omarmen elkaar

Op het, normaal voor publiek gesloten, landgoed De Paltz in Soest vindt de derde editie van de Paltz Biënnale plaats. Hier zie je diep respect voor de natuur en de aangetroffen vegetatie bij alle kunstwerken terug. Het gevoel wat je doorgaans bij land-art bekruipt - prachtig gebied, maar wat jammer dat die kunst zo in de weg staat - is niet aan de orde.

Geen Henk meer...

Een ode aan Henk Logman

De Utrechtse kunstscene reageert verbijsterd en verslagen op het bericht dat galeriehouder Henk Logman onverwacht overleed op woensdag 10 maart. Kunstenaars Marjolein Witte en Joyce Overheul halen herinneringen op met collega's en brengen een liefdevolle ode aan Henk.

Geen Henk meer...

Pyke Koch - De koorddanser

kunst kijken

Mis je het ook? Oog in oog met een kunstwerk. Van dichtbij kijken, de details bestuderen en verdwalen in het werk. Jacomijn van Kempen neemt je mee in het werk van Pyke Koch. 

instagram

corona in het atelier
atelier Jessica Skowroneck
atelier Jessica Skowroneck
Volg LUCY op instagram met de serie over Utrechtse kunstenaars, rechtstreeks uit de ateliers! @lucy_in_de_lucht

LUCY in Uitmagazine

uit agenda
Sinds mei 2016 verschijnt elke maand een LUCY tipt rubriek in Uit magazine!

Honger naar huid

de vlag van Nadine van Veldhuizen
In 2020 maken zes kunstenaars/ontwerpers een vlag voor de gevel van het K.F. Hein Fonds. De vijfde vlag is van Nadine van Veldhuizen. Zij werd voorgedragen door Jonathan Straatman.

Zwevend beton

de vlag van Maaike Kramer
In maart-april wapperde de vlag van Maaike Kramer aan de gevel van het K. F. Hein Fonds. Lees hier meer.

De vlag van de verbeelding

Dit jaar ontwerpen zes kunstenaars/ontwerpers een vlag voor de gevel het K.F. Hein Fonds. Het derde ontwerp wordt gemaakt door Elnaz Ghaemi. Zij werd voorgedragen door Jeroen Hermkens. Vanaf 1 mei ...

Archief

Oudere recensies, verhalen, interviews vind je terug op de pagina geweest (archief).

Hart voor hergebruik

De K. F. Hein vlag van Jorien Kooistra
Grafisch vormgever Jorien Kooistra ontwierp als zesde en laatste kunstenaar een vlag voor het K.F. Hein Fonds. In november en december dagelijks te zien.

Veldwerk - Ronald Nijhof

No. 43 / woensdag 14 juli 2021

meer
David Bade bij Doornburgh

Uitbundige ontvangst

Sinds oktober 2020 wordt de bezoeker van Buitenplaats Doornburgh uitbundig begroet door de Burger Queen van David Bade.

instagram reeks

Kunstenaars tijdens corona

LUCY vroeg in de afgelopen weken ruim 30 kunstenaars, studenten en schrijvers hoe zij de tijd doorbrachten in de stilte tijdens corona. Meer werk, minder werk, ander werk? Een mooie reeks verhalen op instagram.