Het spel van schijn en identiteit

Een gesprek met Goof Kloosterman

De Sokkel brengt achtergrondverhalen en atelierbezoeken los van de actualiteit. Wat gebeurt er tussen exposities en projecten in de ateliers, de kantoren, de hoofden van kunstenaars en curatoren?
Elaine Vis sprak met Goof Kloosterman.

Vergeet de tijd in Videoland

Kunsthal KAdE

Bij kunsthal KAdE kun je je deze zomer onderdompelen in het videowerk van elf kunstenaars, waarin de beleving van tijd centraal staat. 

Vergeet de tijd in Videoland
Marijke van Warmerdam
Marijke van Warmerdam, Weather Forecast, 2000

In Beeld: Mutualism (2019)

Samenwerkingsproject Heike Wähner en Marjolein Witte

De wereld van Couzijn van Leeuwen

in memoriam

Kunstenaar Couzijn van Leeuwen creëerde met karton en keramiek zijn eigen universum vol planten, vogels, kasten, keizerinnen en demonen. 

De bezielde wereld van Couzijn van Leeuwen (1959-2019)
Couzijn van Leeuwen in zijn atelier
Couzijn van Leeuwen in zijn atelier

Allure op de Croeselaan

De sokkel van Kingma - blog 8

De Croeselaan is de nieuwe beeldentuin van Utrecht, met onder andere werk van Liam Gillick, Fernando Sanchez Castillo, Christian Jankowski en Alicia Framis. LUCY volgt de wording van het park en vertelt over de beelden en hun makers in een blog. Nu blog 8

De sokkel van Kingma

En actie!

Reebok blog 3

Intussen in Kattenbroek: een bezoek aan de filmset van Reebok. LUCY volgt filmregisseur Jacob Dijker en producent Róman Kienjet bij het maken van een film die zich afspeelt in Amersfoort. 

Reebok - en actie!

* Collision * Magic * Space *

Niet naar de kermis

Samenwerken blijkt zo simpel nog niet. Afgelopen tien weken werkten Heike Wähner en ik in het Tuinatelier van het K.F. Hein Fonds. Daar onderzochten we of de visuele overlap in ons werk een start kon zijn van een nieuwe gezamenlijke beeldtaal met hopelijk daarbij een theatrale toevoeging.

Rode pasta saus

Mutualism Blog 2

Op woensdag 29 mei vond de eerste try-out plaats met een klein testpubliek. De uitkomsten van de interactie experimenten van de eerste maand zijn door ons samengevoegd in een installatie met geluid. Tijdens gesprekken met de bezoekers kwam naar voren dat veel mensen geïnteresseerd zijn in het samenwerkingsproces. In juni hebben we de nadruk gelegd op dit thema.

Mutualism: Urban Jungle - Blog 1

Experimenteren in het Tuinatelier

Tot eind juli 2019 werken kunstenaars Heike Wähner en Marjolein Witte in het Tuinatelier van het K.F. Hein Fonds. In deze drie maanden gaan zij voor het eerst een samenwerking met elkaar aan, waarbij zij pogen hun werkwijzen met elkaar te versmelten om tot een gezamenlijke installatie c.q. voorstelling te komen.

Mutualism: Urban Jungle - Blog 1

LUCY tipt !

BAK - Trainings for the Not-Yet
Trainings for the Not-Yet, Jeanne van Heeswijk i.s.m. BAK 14 SEPTEMBER–22 DECEMBER 2019... LUCY tipt

LUCY in Uitmagazine

uit agenda
Sinds mei 2016 verschijnt elke maand een LUCY tipt rubriek in Uit magazine!

Archief

Oudere recensies, verhalen, interviews vind je terug op de pagina geweest (archief).

Veldwerk

LUCY nodigt in de rubriek Andere Kijk kunstenaars uit een autonome beeldende column te maken voor... Veldwerk

Veldwerk - Ronald Nijhof

No. 12 / vrijdag 13 september 2019

Nieuwe galerie voor hedendaagse kunst

De reuring van Logman

Op 31 mei opent Logman in hartje Utrecht. Een galerie met actuele kunst. ‘Als je het puur over verkoop van hedendaagse kunst hebt dan ben ik straks, naast Sanaa, de tweede in Utrecht,’ zegt Henk Logman.

De reuring van Logman

Een droom van een atelier

Eindelijk weer een atelier! Na een lange periode van zoeken, onderhandelen en verbouwen kunnen Jop Vissers Vorstenbosch, Jonas Wijtenburg, Arne Boon en Vincent de Boer aan het werk in een nieuw atelier in een vliegtuighangar in Soesterberg.

Jongensdroom
Atelier TOP
Marjolein Witte

Twee werelden verenigd: atelier TOP

Bovenop de 13e verdieping van woonzorgcentrum Huis aan de Vecht bevindt zich Atelier Top. Marjolein Witte sprak met Joyce Vlaming, projectleider Kunst en Cultuur voor AxionContinu en Marisa Rappard, Utrechts kunstenaar en tijdelijk artist-in-residence.

Reebok 1: Jacob Dijker

De adrenaline van film

Harde muziek, gas geven, een gevoel van actie; voor Jacob Dijker heeft film met adrenaline te maken. Samen met Róman Kienjet werkt hij het komende jaar in Amersfoort aan de film Reebok. LUCY volgt hen in een serie interviews.

bij vijf jaar TivoliVredenburg

Aernout Mik - De Zesde Zaal

TivoliVredenburg viert de vijfde verjaardag dit jaar. Dat betekent ook dat we al vijf jaar een fantastisch videowerk van Aernout Mik in de stad hebben: De Zesde Zaal. Een zaal waarin je luistert naar de stilte.