LUCY nieuws april 2014

De Kip en de Einder · kunst op het stadserf
11 t/m 18 mei

Een 19e eeuwse landschapsschilder, een geluidenvanger, een call center, een magazijn met duizend herinneringen... LUCY presenteert in samenwerking met Rood|Noot: 'De Kip en de Einder', een evenement met een mix van beeldende kunst, performance en theater op locatie bij Stadserf Rood|Noot op de grens van Utrecht en Leidsche Rijn. Deze oude paardenfokkerij uit 1880 ligt ingeklemd tussen wegen, spoor en bouwactiviteiten. 11 Kunstenaars reageren op deze plek waar verleden en toekomst om elkaar heen draaien.

Plaats van handeling: Stadserf Rood|Noot, Oude Vleutenseweg 33 Utrecht. Lastig voor de tomtom, maar toch makkelijk bereikbaar. We wijzen je de weg. Wees welkom!
Lees meer over 'De Kip en de Einder' >>

Nieuwsgierig naar de deelnemende kunstenaars? In de aanloop naar het evenement verschijnen korte portretten op de site. De portretten van Liesbeth Touw en Cees Oortwijn staan al online.

LUCY en MOIRA op het spoor van het surrealisme

Vreemde wezens hebben bezit genomen van MOIRA, een haai valt in de tuin, voedsel leidt een eigen leven en af en toe komt een naakte vrouw op een brommer voorbij.
Geïnspireerd door de expositie Surreële Werelden in het Centraal Museum maakte LUCY in samenwerking met MOIRA een frisse tentoonstelling met actuele surrealistische werken van: Margriet van Breevoort, Buba Cvoric, Daniëlle Frenken, Ivor Helberg, HertogNadler, Jean-Philippe Paumier, Manon van Trier, Toni van Tiel, Hessel Stuut en Marthe Zink.  
De expositie is nog te zien t/m 11 mei in MOIRA Expositieruimte, Wolvenstraat 10 in Utrecht. 
Lees meer over deze 'nieuwe surrealisten' >>

Nieuw op LUCY

Armando in het woud >>
Mireille de Putter bezocht het nieuwe Museum Oud Amelisweerd en bekeek de mix van natuur, Chinees behang en het werk van Armando.

Kaap
De tweejaarlijkse kunstmanifestatie Kaap op Fort Ruigenhoek is helaas tijdelijk gesloten op last van de gemeente. Gelukkig was LUCY al geweest. Anna van Suchtelen doet verslag >>

Verder op de site recensies van Surreële Werelden en De Zeven Hoofdzonden in het Centraal Museum, de expositie van Aernout Mik bij BAK en de eerste expositie van Fotodok op de nieuwe locatie aan de Lange Nieuwstraat. >>>>>>>

Wordt dit bericht niet goed weergegeven?
Bekijk het dan online >>