LUCY nieuws mei 2015

Diep Gaan

Expositie Diep Gaan start volgende week!

Zijn er overeenkomsten tussen kunstenaars en sporters? Geïnspireerd door de start van de Tour in Utrecht kijkt LUCY naar de manier waarop kunstenaars het onderste uit de kan halen. Sommigen door af te zien bij de uitvoering van hun werk, anderen door hun onderwerpen tot het uiterste uit te werken. Zondag 7 juni start de tentoonstelling Diep Gaan bij galerie Sanaa in Utrecht. Er is bestaand en nieuw werk te zien van Armando, Joost Conijn, Jeroen Eisinga, Natasja van Kampen, Kadir van Lohuizen, Christien Meindertsma, Maurice Meewisse, Joyce Overheul en Guido van der Werve. In het randprogramma later in juni: twee talkshows waarin enkele deelnemende kunstenaars, een filosoof en een psycholoog praten over het verleggen van grenzen, persoonlijke motivatie en strijd. Verder een filmavond met Joost Conijn en een 24-uurs kunstwerk tijdens festival De Beschaving.

Een opening met performance

De tentoonstelling Diep Gaan opent zondag 7 juni om 15.00 uur met een bijeenkomst bij de uitputtende performance van kunstenaar Maurice Meewisse. Zijn inspanningen zijn op het plein aan de Korte Minrebroederstraat (achter het stadhuis) van 8.00 uur tot middernacht te volgen. Om 15.30 uur klinkt bij galerie Sanaa het startsignaal: Marja Bosma, conservator moderne en hedendaagse kunst van het Utrechtse Centraal Museum, zal daar de openingsspeech verzorgen. Kunstenaar Joyce Overheul start op de openingsdag haar project 1000 cranes.

Op de site: Kadir van Lohuizen gaat vér en meer…

Wie meer wil weten over de onderliggende motivatie van kunstenaars om 'diep te gaan' kan de komende tijd op de website www.lucyindelucht.nl diepgaande artikelen lezen over de deelnemers. Nu al te lezen: het interview met fotojournalist Kadir van Lohuizen, die wel heel erg ver gaat voor een bijzondere verhaal. Ontberingen zijn part of the job om zijn onderwerpen voor de lens te krijgen. De gevolgen van de stijgende zeespiegel is zo’n onderwerp. En verder: Jeroen Eisinga "Geen lucht, want lucht geeft hoop."

Ook op de site: een fotoreportage van de tentoonstelling Onder Controle in de gevangenis aan het Wolvenplein, de winnaars van de Boellaardprijs 2015 en een recensie van de tentoonstelling van Couzijn van Leeuwen.

Meer informatie over Diep Gaan en interviews op onze website: www.lucyindelucht.nl

Volg Diep Gaan ook op Facebook, LUCY in de lucht, en op Twitter, @lucyindelucht.

Onze partners voor Diep Gaan zijn: Grand Départ Utrecht, Galerie Sanaa, Culturele Zondagen, Destival De Beschaving. Diep Gaan wordt mede mogelijk gemaakt door: K.F. Heinfonds, Fentener van Vlissingenfonds, Gemeente Utrecht, Prins Bernhard Cultuurfonds, Grand Départ Utrecht, Culturele Zondagen.