LUCY nieuws juli 2015

Diep Gaan - de laatste week!

Tourstart en finish van Diep Gaan: 5 juli talkshow ‘Tot op de bodem’

Dit wekend start eindelijk de Tour. En daarmee eindigt LUCY’s proloog. Kom zondag 5 juli genieten van de sfeer in de stad en met ons de tentoonstelling bij Galerie Sanaa beëindigen. We doen dat met de talkshow 'Tot op de bodem'. Vier van de deelnemende kunstenaars, waaronder Natasja van Kampen en Maurice Meewisse, vertellen over hun drijfveren. Gespreksleider is dichter, schrijver Ruben van Gogh. Ook heeft Joyce Overheul dan haar performance 1000 cranes afgerond. We hopen dat je erbij bent!

Zondag 5 juli, Galerie Sanaa, Jansdam 2, Utrecht. Aanvang: 15.00 uur. Entree €5,-

Terugblik op de afgelopen week: Film en lezing van Joost Conijn en een kunstwerk in één dag van Ruben Nienkemper

In een volle galerie bekeek Joost Conijn zijn film ‘Olland’ voor het eerst weer in lange tijd. De film doet verslag van een fietstocht door Marokko waarin het draait om ontmoetingen, als tegenhanger voor de tendens om die uit angst of afkeuring juist uit de weg te gaan. Na de vertoning vertelde hij over dit en andere projecten. Zoals het bouwen van een vliegtuig, ‘omdat dat iets is wat eigenlijk niet kan.’
Op zaterdag 27 juni werkte Ruben Nienkemper in de Botanische Tuinen de hele dag aan een finishpoort voor deBeschaving. Hij monteerde een waaier aan sportartikelen in de twee pijlers; rackets, ski's, maar ook een waterpartij met surfplank en een trampoline met springplank maakten deel uit van het werk. Het ophangen van de banner en een racefiets maakten het beeld laat in de avond compleet; er kon gefinished worden door de bezoekers van deBeschaving.

Nieuw op de site

Voor Guido van der Werve werd sport de tegenhanger voor zijn drukke leven. Hij integreert het ook in zijn beeldend werk. In de tentoonstelling Diep Gaan hangt het werk 'Nummer dertien, Effugio b, portrait of the artist as a mountaineer', dat bestaat uit twee foto’s en een tekst. Het werk gaat over zijn plan om de Mount Everest te beklimmen. Lees het artikel over zijn klimpoging en over deze oerberg als metafoor: we beklimmen allemaal onze eigen Everest.
En verder: een verslag van de lezing- en filmavond met Joost Conijn en een beeldverslag van het kunstwerk in een dag van Ruben Nienkemper.

Meer informatie over Diep Gaan en interviews op onze website: www.lucyindelucht.nl
Wil je niets van Diep Gaan missen? Volg ons op Facebook, LUCY in de lucht en Twitter, @lucyindelucht
Onze partners voor Diep Gaan zijn: Grand Départ Utrecht, Galerie Sanaa, Culturele Zondagen, Festival deBeschaving. Diep Gaan wordt mede mogelijk gemaakt door: K.F. Heinfonds, Fentener van Vlissingenfonds, Gemeente Utrecht, Prins Bernhard Cultuurfonds, Grand Départ Utrecht, Culturele Zondagen.