LUCY - Nieuws juni 2015

Kom Diep Gaan!

Diep gaan live, hoe is het met…

… Joyce Overheul? Haar performance begon 7 juni en duurt voort tijdens de openingstijden van Galerie Sanaa totdat ze 1000 kraanvogels heeft gevouwen. Tot nu toe valt Joyce het 'diep gaan' best mee. Nieuwsgierig? Neem een kijkje in de galerie. Het proces is ook hier te volgen.
De tentoonstelling Diep Gaan is nog t/m 5 juli te zien in Galerie Sanaa, Jansdam 2, Utrecht. www.lucyindelucht.nl

21 juni: Talkshow ‘De strijd met jezelf’

Zo vlak voor de start van de Tour staat de Culturele Zondag van 21 juni in het teken van ‘The Battle’. Die dag organiseert LUCY in het kader van ‘Diep Gaan’ de talkshow ‘De strijd met jezelf’. Kunstenaar Joyce Overheul, sportpsycholoog Jan Huijbers en filosoof Rob van Gerwen gaan met elkaar in gesprek over strijd, afzien en het hoe en waarom daarvan. Waarom doen kunstenaars en sporters wat ze doen? En op welke manier? Hoe houden ze het mentaal vol?
Jan Huijbers geeft mentale training en begeleiding aan topsporters. Rob van Gerwen is kunst- en wetenschapsfilosoof en verbonden aan de Universiteit Utrecht. Joyce Overheul is ervaringsdeskundige als het gaat om afzien voor je eigen kunstprojecten.
Talkshow ‘De strijd met jezelf’, Galerie Sanaa, Jansdam 2, Utrecht. Aanvang: 15.00 uur

 

25 juni: film ‘Olland’ en lezing Joost Conijn

Een barre fietstocht door de binnenlanden van Marokko. Zwaar bepakte fietsen met dunne bandjes hobbelen over haast onbegaanbare wegen. Joost Conijn trok met twee vrienden en zijn camera door dit land, waar veel migranten in Nederland vandaan komen. De film ‘Olland’ is daar een sprekend verslag van. Met de bewoners op hun route, die hen warm onthalen, praten ze over wat er in de wereld gaande is. Velen vertellen over hun tijd in Nederland. Al filmend in Marokko maakte Joost Conijn een film over Nederland.
Tijdens deze filmavond zal Joost Conijn ook een lezing geven over zijn werk. Filmvertoning ‘Olland’ en lezing van Joost Conijn, Galerie Sanaa, Jansdag 2, Utrecht. Aanvang: 20 uur. Entree: € 7,-

Nu op de site: talkshowdeelnemers Jan Huijbers en Rob van Gerwen

'Verslapt de concentratie, dan komt het ego via de achterdeur weer binnen.' Sportpsycholoog Jan Huijbers vertelt over de mentale begeleiding van topsporters. Over de psyche van de sporter en het ego als hinderpaal. Lees het interview hier.
Kunst- en wetenschapsfilosoof Rob van Gerwen vergelijkt kunstenaars en sporters. Beiden verleggen grenzen, maar dat wordt door het publiek verschillend gewaardeerd. Zijn conclusie: ‘Sporters en kunstenaars gaan tot een ander gaatje.’ Lees zijn artikel hier
En verder: een beeldverslag van de performance van Maurice Meewisse die 30 ton zand verplaatste, interviews met de deelnemers van Diep Gaan en nog veel meer…
www.lucyindelucht.nl

Wil je niets van Diep Gaan missen? Volg ons op Facebook, LUCY in de lucht en Twitter, @lucyindelucht
Onze partners voor Diep Gaan zijn: Grand Départ Utrecht, Galerie Sanaa, Culturele Zondagen, Festival deBeschaving. Diep Gaan wordt mede mogelijk gemaakt door: K.F. Heinfonds, Fentener van Vlissingenfonds, Gemeente Utrecht, Prins Bernhard Cultuurfonds, Grand Départ Utrecht, Culturele Zondagen.