LUCY nieuws mei 2014

De Kip en de Einder
kunst op het stadserf
11 t/m 18 mei

Komende zondag 11 mei (12-18 uur) start 'De Kip en de Einder'. Een project van LUCY en Rood|Noot met een wonderlijke mix van beeldende kunst, performance en theater op de historische boerderij Rood|Noot. De boerderij ligt op de grens van Utrecht en Leidsche Rijn. Het is een laatste restje aarde, een idylle, ingeklemd tussen weg, spoor en bouwdrukte. Je bent van harte welkom op deze raadselachtige plek.

In een callcenter – ditmaal niet in India maar op de boerderij gevestigd – worden inwoners van Leidsche Rijn bevraagd over hun welbevinden. De immer ontevreden 19e-eeuwse landschapsschilder is ondertussen dwangmatig op zoek naar het landschap van vroeger. En de geluidenonderzoeker vangt de geluiden van schorre hanen en brommende stadsbussen in haar onderzoekslab.
En er is veel meer...
Ook de pony's staan klaar voor hun pendeldienst.

Deelnemende kunstenaars en theatermakers: Wout de Boer, Arjen Boerstra, Elise ’t Hart, Peter Kolpa, Jasmin Moeller & Beatrice Puijk, Ger van Oort, Cees Oortwijn, Richtje Reinsma, Kirsten Roosendaal, Liesbeth Touw, Wouter van Veldhoven, Marieke van de Ven en Jolijn de Wolf.

Plaats van handeling
Rood|Noot:  Oude Vleutenseweg 33, Utrecht
(vlakbij de 'Rode Doos' van Muziekcentrum Vredenburg)


De Kip en de Einder openingstijden
Zo. 11 mei: 12.00-18.00 uur
Ma. en di. gesloten
Wo. 14 t/m zo. 18 mei: 12.00-18.00 uur
Toegang: € 4,- / € 3,- (korting). Kinderen gratis.

Avondprogramma vr. 16 mei: 20.00-22.00 uur
met presentaties en optredens van de kunstenaars. Toegang: € 9,- / € 6,- (korting)

Lees meer >>

Routebeschrijving Rood|Noot >>

Laatste weekend 'jonge surrealisten' bij Moira

Nog te zien op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 mei van 13.00 tot 18.00 uur: MOIRA en LUCY op het spoor van het surrealisme.
Fris, actueel, surrealistisch werk van: Margriet van Breevoort, Buba Cvoric, Daniëlle Frenken, Ivor Helberg, HertogNadler, Jean-Philippe Paumier, Manon van Trier, Toni van Tiel, Hessel Stuut en Marthe Zink.  
MOIRA Expositieruimte, Wolvenstraat 10 in Utrecht. 

Lees meer >>

Wordt dit bericht niet goed weergegeven?
Bekijk het dan online >>