LUCY tipt

Complete kunstcollectie Vliegbasis Soesterberg te zien
14, 15, 21 en 22 sept.

Secret Operation 610 dwaalt vanaf vrijdagavond de 13e rond over de landingsbanen van Vliegbasis Soesterberg. De laatste jaren werd hard gewerkt achter de besloten hekken van het terrein, maar nu is de complete collectie kunstwerken te zien tijdens Festival De Basis dat de komende twee weekenden plaatsvindt. Negen kunstwerken kwamen sinds 2010 tot stand en verhouden zich ieder op een eigen manier tot dit bijzondere terrein waar met name de periode van de Koude Oorlog en de Amerikanen in Soesterberg tot de verbeelding spreekt. Shelters, bunkers en andere voormalige militaire locaties ondergingen wonderlijke transformaties en herbergen onder meer een flowerpower bloemenpracht in krijt, een choreografie van tanks, een tollend vliegtuig in 13 poorten en een levensgrote maquette waar je doorheen kunt wandelen. 
Met werken van 
Laurence Aëgerter, Henrik HakånssonAli KazmaRoosje Klap & Kaleb de GrootKrijn de Koning & Anne HoltropSanja Medic, Erik Odijk (e.a.)Rietveld Landscape & Studio Frank Havermans en Fernando Sánchez Castillo. 
Lees meer over Collectie De Basis >>

Surface to Space bij Kunstliefde

Laatste dagen van de expositie die werd samengesteld door Zeno van den Broek, de winnaar van de Kunstliefdeprijs 2012. Hij verzamelde kunstenaars om zich heen die het experiment niet schuwen. Frisse hedendaagse kunst mét geluid. Nog te zien tot en met zondag 15 september.
Lees meer over Surface to Space >>

HUNNIE overleven

In het staartje van de zomer gaat het project Hunnie van ontwerpers Sophie Krier en Henriëtte Waal nog een keer naar buiten voor een etmaal gras, klei en water in veenweidegebied De Bovenlanden in het Groene Hart. Daar vindt op 21 en 22 september 2013 Hunnie Overleven plaats. Een kans om het gebied te verkennen aan de hand van gegidste avonturen. Het zwaartepunt van 24 uur polderen is het Kassymposium Polder Zoekt Liefhebber, over de rol van de mens in een veranderend natuurlandschap.
Lees meer op de HUNNIE website >>

Wordt dit bericht niet goed weergegeven?
Bekijk het dan online >>