Ga direct naar inhoud

Cursussen voorjaar 2011

··········
Dit voorjaar verzorgt het Grafisch Atelier naast de beginnerscursussen Zeefdruk en Hoogdruk twee unieke verdiepingscursussen door ervaren Britse meesterdrukkers: de Masterclass alternatieve etstechnieken en Kleuretsen voor gevorderden. Verder zijn er nieuwe workshopdagen boekbinden in april en mei. Heb je eigen wensen voor een cursus? Het Grafisch Atelier staat open voor nieuwe ideeën dus laat het ons weten!

Basiscursus zeefdruk: start 9 feb

Hoe zit het zeefdrukproces in elkaar? Wat is de weg van ontwerp naar eindproduct? In vijf bijeenkomsten komen alle stappen van het drukproces aan bod: het maken van het ontwerp, het belichten van het zeefdrukraam, inkt mengen en de verschillende drukgangen. Je kunt je voor deze cursus nog opgeven tot en met 3 februari.
Woensdag 9 en 16 februari, 2, 9 en 16 maart 2011.
Meer info: www.cbk-utrecht.nl

Basiscursus hoogdruk: start 1 mrt

Maak kennis met linosnede en houtsnede. Hoogdruk is de oudste druktechniek die er bestaat. Op de verhoogde delen van de drukplaat wordt inkt aangebracht en de plaat wordt vervolgens met een etspers op papier afgedrukt.
Dinsdag 1, 8, 15, 22 en 29 maart.
Meer info: www.cbk-utrecht.nl

Eenmalige masterclass 'Alternatief etsen': 12 & 13 mrt

Een unieke kans om van de pionier in alternatieve etsmethoden, Alfons Byautas, te leren. De Schotse Byautas komt speciaal naar Nederland voor deze workshop en laat je manieren zien om schoner en veiliger te etsen. Byautas is zelf kunstenaar en werkte als meesterdrukker voor bekende Britse kunstenaars.
Zaterdag 12 en zondag 13 maart van 10.00 - 17.00 uur.
Meer info: www.cbk-utrecht.nl

Kleuretsen voor gevorderden door Ann Kerbey: start 26 mrt

In deze cursus toont de Britse graficus Ann Kerbey verschillende technieken om etsen in kleur te realiseren: van het gebruik van één plaat zoals chine-collé en à la poupée tot het realiseren van diverse plaattonen en het maken van een meerkleurendruk  met meerdere etsplaten. Aan het eind kun je zelf een een rijk gekleurde afdruk maken. Ann Kerbey werkte eerder voor toonaangevende Britse kunstenaars als Anish Kapoor en Damien Hirst.
Zaterdag 26 maart, 2, 9 en 16 april
Meer info: www.cbk-utrecht.nl

Workshops boekbinden

In april en mei 2011 verzorgt Marja Wilgenkamp een aantal workshopdagen boekbinden waarin verschillende bindwijzen aan bod komen. Met op zaterdag 2 april de workshop portfolio inbinden, op zaterdag 23 april de workshop Koptische bindwijze en op zaterdag 21 mei de workshop Japanse bindwijze.
Lees meer over de workshops boekbinden >>

Plan je eigen cursus

Heb je wensen voor een bepaalde grafiekcursus die je met mede-kunstenaars wilt volgen? Overleg met ons je wensen voor de inhoud van de cursus. Je kunt contact met ons opnemen via info@cbk-utrecht.nl.

Opfrisdag

Is je kennis van grafiek wat weggezakt en wil je je kennis wat opfrissen? Geef je dan op voor een opfrisdag onder vakkundige begeleiding in ons atelier. Je betaalt voor deze dag € 50,-. Opgeven kan via info@cbk-utrecht.nl.

Met korting aan de slag in de werkplaats

Na afloop van een grafische techniekcursus krijg je een kortingskaart waarmee je zelfstandig in het Grafisch Atelier aan de slag kunt. Je krijgt 50% korting op het gebruik van de werkplaats, de kortingskaart is één jaar geldig.

Wordt dit bericht niet goed weergegeven? Bekijk het dan online >>
logo grafisch atelier
Houtsnede atelier
Zeefdruk instructie
Yoko Yoshizawa, Dostoyevsky (2007)
Diepdruk
Etsen
Norika Yida

Deel dit artikel

  • Facebook