Ga direct naar inhoud

Filip Berte met Eutopia

··········

Filip Berte - Eutopia
za. 1 sep: opening
zo. 2 sep: meet & greet

Beeldend kunstenaar en architect Filip Berte is in september weer te gast bij CBKU met nieuwe delen uit zijn indrukwekkende project Eutopia. Berte bouwt meerdere ‘kamers’ in een huis: installaties die reflecteren op Europa's verleden, heden en toekomst. Bij CBKU presenteert hij onderdelen uit de kamers The Blue Room en The Graveyard

The Blue Room is de vierde kamer van het Huis van Eutopia waarin Berte zijn blik richt op het ‘centrum’. De input voor deze installatie komt uit Berlijn, de nieuwe locatie van zijn Eutopia-hoofdkwartier. Met The Blue Room creëert Berte een kamer die het zelfbeeld van Europa en de Europese burger onderzoekt, met een kamervullend schildercanvas als 'denkkader' dat je als bezoeker kunt betreden. 
Daarnaast zijn de films over Chisinau en Brussel te zien, die onderdeel uitmaken van The Graveyard; een installatie bestaande uit vier films. De eerdere films Tblisi en Melilla waren eerder te zien in Utrecht. Met The Graveyard duikt Berte in de werelden van de Europese outsiders: de sociaal kwetsbare groepen, daklozen, asielzoekers, vluchtelingen en illegale immigranten die de 'randen' van Europa bevolken.

De expositie opent op zaterdag 1 september om 17.30 uur en is daarna nog te zien tot en met 30 september. Tijdens het Uitfeest op zondag 2 september kun je Filip Berte ontmoeten: hij leidt dan bezoekers rond door zijn werk (om 13.30 en 15.30 uur).

In 2013 zal het complete Huis van Eutopia twee maanden lang in Utrecht te zien zijn , tijdens de viering van 300 jaar Vrede van Utrecht.

Lees meer over Filip Berte en Eutopia >>

Uitfeest bij CBKU

CBKU presenteert tijdens het Uitfeest op zondagmiddag 2 september een programma in samenwerking met Vrede van Utrecht. Met een meet & greet met kunstenaar Filip Berte (zie boven) en Freewriting schrijfsessies door Laura Stassen
Freewriting is een vorm van schrijven waarbij je alles wat er in je opkomt op papier zet. Of het nu een boodschappenlijstje is of een droom van jaren geleden, alles mag en alles kan. In Nederland zijn er meer dan een miljoen mensen die willen schrijven. Maar lang niet iedereen doet het ook. Schrijven gaat om beginnen. Laura Stassen (winnaar van de Kei van Utrecht 2011) leert je in drie korte schrijfsessies hoe je dit thuis eenvoudig kunt doen. 
De schrijfsessies starten om 12.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur.

Wordt dit bericht niet goed weergegeven?
Bekijk het dan online >>
Filip Berte, Huis van Eutopia
The Blue Room, work in progress
The Blue Room, work in progress
The Blue Room, work in progress
Filip Berte, The Blue Room (work in progress)
Wit vlak klein
Uitfeest

Deel dit artikel

  • Facebook