Ga direct naar inhoud

Kunstopdrachten nieuws 25 oktober 2012

··········

Eerste avontuur Hunnie
za. 3 november: Klei Putten

Modder, klei, veen, gras en knotwilg. Basisingrediënten uit veenweidegebied De Bovenlanden die, gecombineerd met lokale kennis en daadkracht, het uitgangspunt vormen voor een eigenzinnige verkenningstocht door dit oer-Hollandse cultuurlandschap. Ontwerpers Sophie Krier en Henriëtte Waal onderzoeken in het project Hunnie hoe dit landschap op eigenzinnige wijze te ontsluiten is. Ze hebben hun plan ontwikkeld op uitnodiging van Programmabureau Utrecht-West (voorheen Programmabureau De Venen) en CBKU.

Wie is Hunnie?
Hunnie dat zijn ‘zij’, hen uit de Bovenlanden en ‘zij’ die het gebied nog gaan ontdekken. In acht Avonturen wordt gezocht naar nieuwe vormen van natuurrecreatie, met het landschap als uitgangspunt. Het uiteindelijke resultaat: een veldwerkplek en de oplevering van een speciaal ontworpen buitenuitrusting die in dienst staan van het gebied en haar liefhebbers. In het eerste Avontuur, een gegidste wandeling met veldlezingen, wordt voor het eerst sinds honderd jaar weer klei geput uit de historische kleiputten uit het gebied.
Met veldlezingen van natuurliefhebber en biochemicus Jan van ‘t Riet, vliegvisser Kees de Vries, adviseur openbare ruimte Hans van de Markt en ontwerper Mara Skujeniece. De dag wordt afgesloten met een workshop door pottenbakster Hanneke Oort.

Aanmelden en Dress Code
Deelname aan Hunnie Klei Putten is gratis, plaats is echter beperkt. Meld je als Hunnie lid aan voor het eerste Avontuur via: contact@hunnie.nu
Op zaterdag 3 november om 13.45 uur verzamelen bij Zorgboerderij Amstelkade, Amstelkade 61, 3648 KA Wilnis. Het gebied is niet bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanwege een beperkt aantal parkeerplaatsen willen we je vragen daar waar mogelijk te carpoolen.
Kledingadvies: goede laarzen en warme kleren. Bij nat weer regenkleding! En neem een eigen mok mee: er wordt voor hartverwarmende dranken gezorgd.

Volg Hunnie (straks) op www.hunnie.nu >>
en op www.facebook.com/projectHunnie >>
Lees ook meer over het project op de CBKU site >>

Laatste kans fietsexcursie Vliegbasis Soesterberg
bezichtiging 2 kunstwerken

Voordat Vliegbasis Soesterberg voor een half jaar wordt afgesloten vanwege het winterseizoen, is er aanstaande zaterdag 27 oktober 2012 van 13.30 tot 16.00 uur nog een fietsexcursie op Vliegbasis Soesterberg, begeleid door vrijwilligers van Het Utrechts Landschap. Bezoekers komen meer te weten over de rijke geschiedenis van de vliegbasis, de natuurontwikkelingen én de bijzondere kunst op lokatie. De twee kunstwerken van Sanja Medic en Erik Odijk worden dan bezocht.  Deelname is gratis, maar je dient wel je eigen fiets mee te nemen. Aanmelden verplicht via de website van Het Utrechts Landschap >>

Wordt dit bericht niet goed weergegeven?
Bekijk het dan online >>
Hunnie
Hunnie
Hunnie kaart
Wit vlak
Wit vlak
Sanja Medic, Vrille (foto: Pieter Crucq)
DE BASIS Crown of Creation

Deel dit artikel

  • Facebook