Ga direct naar inhoud

Lezingprogramma Back to the Future

··········

Uitnodiging lezingmiddag 'Back to the Future' 24 februari

"Toch is zulke creatieve gekkigheid niet ongepast: ook oudheidkunde kent wilde theorieën en heeft creativiteit nodig."
Sandra Smets over de expositie 'Back to the Future' in NRC Handelsblad van 9 februari 2012.

Archeologie is een vruchtbare wereld voor kunstenaars. In de conclusies die zowel archeologen als kunstenaars trekken uit de nu beschikbare, fragmentarische kennis, is veel ruimte voor interpretatie en fantasie. In stad en provincie Utrecht bevinden zich tal van archeologische vindplaatsen die verhalen herbergen die niet altijd zichtbaar zijn voor het publiek. Kunst kan een belangrijke rol spelen in het beleefbaar maken van het verleden en een impuls geven aan de ruimtelijke kwaliteit van een plek. 
In het kader van de expositie 'Back to the Future' is er op 24 februari een lezingprogramma. Een inspiratiemiddag voor onder andere ontwikkelaars, beleidsmakers en projectbureaus die plannen ontwikkelen voor het verbijzonderen van archeologische locaties. De middag is ook interessant voor een breed publiek.

Programma

De lezingmiddag vindt plaats op vrijdag 24 februari van 13.00 tot 18.00 uur met presentaties van onder meer kunsthistorica Eva Fotiadi (Universiteit van Amsterdam), beeldend kunstenaar Maarten Vanden Eynde, hoogleraar landschapsgeschiedenis Theo Spek (Rijksuniversiteit Groningen), landschapsarchitect Ronald Rietveld, beeldend kunstenaar Paul de Kort en landschapsarchitect Marcel Eekhout. Moderator is Huib Haye van der Werf (curator bij SKOR | Stichting Kunst en Openbare Ruimte)
 
Die middag wordt tevens de video ‘Hyperborea’ van Anton Ginzburg vertoond: een beeldende en poëtische zoektocht naar de mythische locatie Hyperborea. De film is onderdeel van het project ‘At the Back of the North Wind’, dat afgelopen jaar te zien was op de Biënnale van Venetië. Ook is er gelegenheid om de tentoonstelling te bezichtigen.

Aanmelden

Lezingmiddag bijwonen? Wees welkom, maar meld wel even aan. Dat kan via info@cbk-utrecht.nl o.v.v. ‘lezingmiddag 24 februari’. Toegang is € 5,-

Wordt dit bericht niet goed weergegeven?
Bekijk het dan online >> 
visualisatie inrichting Castellum Fectio
Castellum Hoge Woerd
Maarten Vanden Eynde, IKEA vase
Anton Ginzburg, Hyperborea

Deel dit artikel

  • Facebook