LUCY nieuws · 21 januari 2013

LUCY vliegt uit

In barre tijden gaat LUCY onvermoeibaar door. LUCY werkt aan een onafhankelijke positie, als zwervend podium voor kunst in Utrecht. Uit liefde voor de hedendaagse kunst, en uit een niet te onderdrukken wens om over kunst in gesprek te gaan. LUCY is  nieuwsgierig naar het verhaal achter de kunst en creëert ontmoetingen met kunstenaars, vormgevers en andere makers. In een programma van live presentaties, excursies en workshops op wisselende locaties en met het online platform lucyindelucht.nl als centrale ontmoetingsplek. In een tijd dat de beeldende kunstsector door bezuinigingen onder druk staat, vindt LUCY dat best wel belangrijk.

Vind jij dat ook?
Blijf ons dan vooral volgen via deze nieuwsbrief en vergeet ook Facebook en Twitter niet! 
Wil je niet meer dat we je lastig vallen? Dan kun je je afmelden via de link onderaan deze nieuwsbrief.

In maart gaat LUCY voor de eerste keer LIVE:

LUCY zoekt kunstenaars!
eerste LUCY LIVE avond over 'Sappelen'

Het is crisis, zegt men. Merk jij het verschil? Wissel je het linnen in voor papier of karton? Ga je kleiner werken?
LUCY vraagt zich af of kunstenaars in periodes met minder geld andere dingen maken. Misschien heeft de schaarste ook voordelen; biedt het  juist nieuwe mogelijkheden en zorgt het voor meer verdieping. Kom je door hetzelfde boek tien keer te lezen tot meer inzicht dan wanneer je tien verschillende boeken leest?
Wat doet de crisis voor jou? Kies je voor performance waarbij je je lichaam als materiaal inzet?  Ontdek je de mogelijkheden van recyclen? Of maakte je altijd al de mooiste werken van onaanzienlijke spullen? En misschien heb je - om de eindjes aan elkaar te knopen - een bijbaan die en passant mooie input levert voor je werk. LUCY wil het weten!
 
LUCY organiseert i.s.m. Das Spectrum op donderdagavond 7 maart de eerste LUCY LIVE avond, met als thema Sappelen. In een sprankelende avondshow vertellen kunstenaars in korte presentaties van 5 minuten hoe zij veel doen met weinig.
Locatie: Das Spectrum, Montalbaendreef 2, Utrecht
 
Iets voor jou?
Wil je op deze avond iets vertellen over je werkwijze of een project waar je mee bezig bent, stuur dan vóór 1 februari 12.00 uur een kort voorstel naar: mail@lucyindelucht.nl
Vermeld je naam en contactgegevens (mail en telefoonnummer) waarop we je kunnen bereiken.

LUCY tipt

Tekeningen die de ruimte bezetten en het papier ver achter zich laten. Marjolein Sponselee bezocht de nieuwste tentoonstelling bij Kunsthal KAdE in Amersfoort: Space Drawings >>


Is deze nieuwsbrief niet goed te lezen?
Bekijk 'm dan hier >>