Ga direct naar inhoud

Nieuws 1 juni 2010

··········

Donderdag 3 juni : Kostana Banovic

Tijdens De avond van praat Kostana Banovic met Alex de Vries over de inpiraties voor haar werk zoals rituelen, een terugkerend element in haar tekeningen en videowerk. Banovic ziet het deelnemen aan rituelen primair als manier van communiceren met 'de Ander'. Daarnaast toont zij filmfragmenten uit de films van de Russische filmmaker Sergej Paradjanov.
Je kunt je hiervoor nog aanmelden via info@cbk-utrecht.nl. De toegang is € 5,-. Wil je vooraf aanschuiven aan de kunstenaarsdis? Geef dit dan door bij je reservering (maaltijd € 15,-).
Op zaterdag 5 en zondag 6 juni wordt bij CBKU om 14.00 uur haar laatste film 'May I Enter' getoond.

Partijbijeenkomst met 'The Geert Wilders'

Een dag na de verkiezingen, op 10 juni, vindt bij CBKU onder leiding van kunstenaar Teun Castelein de partijbijeenkomst voor MijnEigenPartij.nl plaats. Kunstenaars en andere creatievelingen met een politiek hart kunnen hun eigen verkiezingsposter maken op www.MijnEigenPartij.nl. Alle posters zijn op 10 juni te zien bij CBKU. Rockband The Geert Wilders treden tijdens de speciale partijavond op. Lees meer over deze artistiek politieke avond.

'Herkent u de Prent' start 17 juni

Op 17 en 24 juni kun je bij CBKU weer deelnemen aan de cursus 'Herkent u de Prent'. In twee avonden leer je alles over een ets, gravure, droge naald, zeefdruk en kleurenlitho. Na een inleiding over grafiek in de beeldende kunst neemt de Utrechtse kunstenaar Dick Donker je mee in deze wereld van grafische technieken. De kosten zijn € 45,-. Je kunt je opgeven via info@cbk-utrecht.nl.

Oproep Sybren Hellinga Kunstprijs

Voor de 5e keer reikt de Sybren Hellinga Stichting eind 2010 de aanmoedingsprijs voor jonge kunstenaars uit. Deze kunstprijs wordt iedere drie jaar uitgereikt en is in 1998 geïnitieerd door galeriehouder Sybren Hellinga. Kunstenaars die na mei 2005 en voor augustus 2010 zijn afgestudeerd kunnen tot 13 juli hun bijdrage inzenden. Wil je meer weten over deelname aan de kunstprijs? Kijk dan op www.kunsthuissyb.nl.
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk dan de webversie.
Kostana Banovic, May I Enter (still)
The Geert Wilders
Houtsnede atelier
Sybren Hellinga kunstprijs

Deel dit artikel

  • Facebook