Ga direct naar inhoud

Nieuws · 1 november 2012

··········

Back to the Future bij PGGM

In de interne expositieruimte van pensioenorganisatie PGGM in Zeist worden per jaar vier exposities met jong talent en met werk over PGGM gerelateerde maatschappelijke vraagstukken geprogrammeerd. De mooie zwarte ruimte met nissen markeert de overgang tussen de oudbouw en de nieuwbouw. CBKU stelde voor PGGM een spin-off samen van de tentoonstelling Back to the Future die in het begin van dit jaar bij CBKU te zien was. Met werk van Frank Koolen, Michael Johansson, Anna van Suchtelen, EDHV en Fleur Thio
Lees meer >>

Six word stories voor Provinciehuis

Een compleet verhaal, verteld in zes woorden. Bij de verschillende entrees in het nieuwe provinciekantoor in Utrecht is momenteel een pilot project te zien met six word stories. Uit de vele stories, die werden geschreven door medewerkers van de Provincie, maakte CBKU in samenwerking met NightWriters een selectie van 24, die als tekstbeelden te zien zijn bij de verschillende entrees. Als een knipoog voordat je een werkplek opzoekt en je dag begint, of terwijl je wacht op een afspraak. Succesauteur en NightWriters-oprichter Kluun beschrijft het fenomeen als "een soort sudoku voor schrijvers. 'Schrijven is schrappen' in zijn meest extreme vorm. Het gaat verder dan een oneliner of een dichtregel; hij moet mysterieus zijn, iets verhullen, spannend zijn of gewoon heel erg scherp. En dat is niet gemakkelijk."
Kris Borgerink maakte een onderscheidend ontwerp in vorm, kleur en typografie, dat opvalt tussen de dagelijke provinciale boodschappen die op de beeldschermen voorbijkomen.

De six word stories maken onderdeel uit van het grotere project 'Kunst in het nieuwe Provinciekantoor' >>

Save the dates: 16, 25 en 30 november
finale tentoonstelling WRECKS AND RAFTS

De voorbereidingen zijn in volle gang voor de allerallerlaatste CBKU tentoonstelling. Tijd om afscheid te nemen, maar dat doen we graag met jullie! Zet de eventdata in je agenda en mis vooral niet het ultieme slot event op vrijdag 30 november.
Meer over WRECKS AND RAFTS >>

Wordt dit bericht niet goed weergegeven?
Bekijk het dan online >>
Anna van Suchtelen, Soft Voices
Michael Johansson
Six word stories
Six word stories
Six word stories
Wit vlak kleinst
Wrecks and Rafts

Deel dit artikel

  • Facebook