Ga direct naar inhoud

Nieuws · 1 september 2011

··········

Indrukken en wanted landscape
opening 4 september

Indrukken
Drie jonge kunstenaars hebben nieuw werk gemaakt tijdens een werkperiode van een maand waarbij grafiek een rol speelt.
Nao Ishizaka maakt tekeningen en installaties van wolvilt. Karakteristiek voor haar werk zijn de groteske en humoristische elementen. Voor deze expositie maakt ze een soort theatertje, waarin de bezoeker wordt uitgenodigd onderdeel te worden van het werk.
Eva Spierenburg maakt tekeningen en schilderijen, die ze soms tot installatie verwerkt. Voor Indrukken maakt ze een ruimtelijke installatie, geïnspireerd op het boek ‘Handelingen en opvattingen van doctor Faustroll, Patafysicus’, van Alfred Jarry (1911). De 'Patafysica' is de wetenschap van de denkbeeldige oplossingen. Doctor Faustroll en zijn reisgenoten krijgen vorm in een levensgroot tafereel.
Evelien de Goeij maakt een wandsculptuur van mdf, waarin zij zich laat inspireren door balkons van flatgebouwen uit diverse culturen. De balkons worden geaccentueerd door gebruik van diverse grafische technieken. Lees meer over Indrukken >>

wanted landscape
Carien Vugts
en Anna J. van Stuijvenberg tonen hun site specific werk wanted landscape, waarin de perspectivische werking van de ruimte een belangrijke rol speelt. Lees meer over wanted landscape >>

Opening
Beide exposities worden geopend tijdens het Utrecht Uitfeest op zondag 4 september om 16.00 uur bij CBKU op Plompetorengracht 4. Met een bijdrage van Marjan Schoenmakers, die speciaal voor de gelegenheid een verhaal vertelt: ‘Voorzichtig schuimkoekjes’ .

Meer tijdens het Uitfeest

Zondagmiddag 4 september is er tevens open huis bij het grafisch atelier van 13.00 tot 16.00 uur. Docenten zeefdruk, etsen en boekbinden geven informatie over de technieken en de cursussen die je kunt volgen in het najaar. En er zijn workshops droge naald en t-shirts zeefdrukken.

Eutopia / Mobile Office II / The Graveyard

Na zijn eerste werk- en expositieperiode bij CBKU in 2010, verblijft kunstenaar en architect Filip Berte elk jaar een periode in Utrecht in de aanloop naar de viering van de Vrede van Utrecht in 2013. Een mooie manier om de totstandkoming van zijn Huis van Eutopia te volgen. In 2011 werkt en exposeert Berte in de ateliers op de Van Asch van Wijckskade van 15 t/m 30 september. Kleinere afgeleiden van zijn werk zijn daarnaast vanaf begin september her en der in de stad te vinden, waaronder bij CBKU.
Lees meer over Eutopia van Filip Berte >>

Volg LUCY!

Het webmagazine LUCY bericht over actuele kunst in Utrecht en omgeving. Een online platform met bijdragen van kunstenaars en schrijvers. Met recensies, reportages en previews, columns en illustraties. Hou de nieuwste bijdragen in de gaten via
twitter: @lucyindelucht
en facebook >> 
www.lucyindelucht.nl

Wordt dit bericht niet goed weergegeven?
Bekijk het dan online >>
Indrukken Nao Ishizaka, work in progress
Indrukken Eva Spierenburg work in progress
wanted landscape, work in progress
etsen plaat ininkten
Melilla / Sub-Saharan Carwash (c. Filip Berte)
Melilla / Iron Curtain (c. Filip Berte)
LUCY

Deel dit artikel

  • Facebook