Ga direct naar inhoud

Nieuws · 15 juni 2012

··········

Kunst in het nieuwe Provinciekantoor
Open Huis 20 juni

Het bracht de gemoederen al even in beweging: De Zachte Atlas van Utrecht van kunstenaar Jan Rothuizen voor de foyer van het nieuwe Provinciekantoor. Reageren op een onaf kunstwerk blijkt riskant: "Rothuizen zegt zelf ook dat je tijdens een operatie niet moet oordelen over een patiënt" (de Volkskrant, 15 juni 2012). De vraag aan Rothuizen was om de buitenwereld naar binnen te brengen in de openbare ruimte van de foyer, en het informele debat van Utrecht op een speelse manier weer te geven. Hij deed dat met zijn kenmerkende fijnlijnige tekeningen die veel mensen kennen uit de Volkskrant. Op pad in de provincie en in gesprek met mensen, maakt hij in totaal 22 panelen met tekeningen die worden aangebracht op een wand met uitvergrote notities uit zijn schetsboek. Het werk van Rothuizen ontstaat in twee fasen en maakt onderdeel uit van een totaalconcept voor de kunst dat CBKU ontwikkelde voor het nieuwe Provinciekantoor. 

Zelf kijken?
Op woensdag 20 juni van 16.30 tot 21.00 uur is er Open Huis: dan kun je het Provinciekantoor bezoeken.
Lees meer over de kunst in het Provinciehuis en het Open Huis >>


Alles Grafisch!
Kunstenaarsgesprek en filmavond 28 juni

Op donderdag 28 juni om 20.00 uur is er een kunstenaarsgesprek met Ilse Versluijs en Studio Airport. Ook worden die avond animatiefilms vertoond in lino- en houtsnede van Sun Xun (China), Scott Minzy (USA) en Sjeng Schupp en Michiel van Dijk. De avond wordt geleid door Liesbeth Hemelrijk.
 
Studio AIRPORT is een jong ontwerpbureau uit Utrecht, opgericht door Vincent de Boer, Maurits Wouters en Bram Broerse (HKU Graphic Design). De liefde en passie voor letters dreef ze tot een Ode aan de Letter. Aan alle 26 letters is een brief geschreven, met een speciaal hiervoor ontwikkeld handschrift.
Ilse Versluijs studeerde in 2003 af aan de Koninklijke Academie in Den Haag. In 2005 won zij de GAU Grafiekprijs en had een solotentoonstelling in het toenmalige Grafisch Atelier Utrecht (nu onderdeel van CBKU) en maakte een donateursprent. Zij werkt op een experimentele manier met grafische technieken en maakt o.a. linosnede installaties. In Alles Grafisch is een gigantisch gezeefdrukt bos van haar te zien.

De avond bijwonen?
Meld je aan via info@cbk-utrecht.nl o.v.v. 'kunstenaarsgesprek 28 juni'. Toegang is € 5,-.

Lees meer over het kunstenaarsgesprek  en de expositie (nog te zien t/m 1 juli) >>

Last minute oproep: Kunstopdrachten Nieuwegein

De oproep stond al in BK informatie, maar voor wie nog een last minute poging wil doen... Plannen kunnen dit weekend nog ingestuurd worden (t/m 17 juni):
 Kunst in de openbare ruimte. Daar is behoefte aan in de laatste grootschalige nieuwbouwwijk Blokhoeve in Nieuwegein. Een wijk waar 900 woningen gepland zijn (450 nu opgeleverd). Een wijk waar de bewoners betrokken zijn bij hun omgeving en meegedacht hebben over de kunstopdrachten die nu uitgeschreven zijn door de gemeente Nieuwegein. 
 
Opdracht 1
Een kunstwerk als landmark, te ontwerpen in samenhang met een damverbinding.
 
Opdracht 2
Een (serieel) kunstwerk, inspelend op de identiteit van Blokhoeve.
 
Alle informatie over de opdrachten, de locatie en het inzenden van documentatie is te vinden op de website van Nieuwegein >>


Wordt dit bericht niet goed weergegeven?
Bekijk het dan online >>
Jan Rothuizen, Oudenrijn detail
Anke van Iersel
Wit vlak kleinst
Studio Airport
Ilse Versluijs
Sjeng Schupp en Michiel van Dijk
Stefan Hoffmann, work in progress

Deel dit artikel

  • Facebook