Ga direct naar inhoud

Nieuws · 15 november 2010

··········

De avond van Filip Berte
18 november · 20.00 uur

Aanstaande donderdag praat Alex de Vries met kunstenaar en architect Filip Berte naar aanleiding van zijn bijzondere project Eutopia. Een deel van dit omvangrijke project is op dit moment te zien bij CBKU. Met het Huis van Eutopia brengt Berte een persoonlijk en intuïtief onderzoek naar het vroegere, huidige en toekomstige Europa op indrukwekkende wijze in beeld.
Filip Berte studeerde architectuur en schilderkunst en heeft een aantal jaren als (freelance) architect gewerkt. Daarnaast reisde hij door Balkanlanden waar hij onderzoek deed en zijn beeldend werk ontwikkelde. Als architect is hij geïnteresseerd in de manier waarop mensen omgaan met ruimte en hoe ze hun leven organiseren in de complexe context van de huidige (naoorlogse, post-communistische) samenlevingen. Als kunstenaar voelt Berte zich vrijer om vraagtekens te plaatsen én ze om te zetten in uitroeptekens.

De avond bijwonen?
Reserveer via: info@cbk-utrecht.nl, onder vermelding van 'De avond van Filip Berte'. Entree is € 5,- (studenten € 3,-)
Van tevoren eten? Schuif aan bij de kunstenaarsdis vanaf 18.00 uur (kosten € 15,-). Als je mee wilt eten vermeld dit dan bij de reservering (reserveren voor het eten kan tot uiterlijk 1 dag van tevoren).

De volgende en laatste avond rondom Eutopia vindt plaats op donderdag 25 november, met als speciale gasten: emeritus hoogleraar contemporaine geschiedenis Hermann von der Dunk, strategisch adviseur ECF Marjo van Schaik en universitair docent Oost-Europese Studies Carlos Reijnen.
Lees meer en reserveer >>

Eutopia is een project van Filip Berte en is een samenwerking van Vrede van Utrecht en CBKU, CAMPO uit Gent, deBuren uit Brussel en de European Cultural Foundation uit Amsterdam. 'Eutopia - Mobile Office / Utrecht I' is mede mogelijk gemaakt door het KF Heinfonds en Stichting Stokroos.

Doe-het-niet-zelf-dag

Op vrijdag 3 december is er weer een Doe-het-niet-zelf-dag. Een dag waarop kunstenaars en creatieven samen kunnen werken aan elkaars vraagstukken en ideeën. Heb je behoefte aan handige hulptroepen? Wil je eindelijk die huisstijl laten ontwerpen, een nieuwe website, wil je foto’s laten maken van jouw werk of gewoon met een vakgenoot een technisch ingewikkeld procedé uitdokteren? Dan is dit je kans. Bovendien is er een coach voor professioneel advies. Zet de datum alvast in je agenda. Binnenkort gaat de inschrijving open. Lees meer >>
Filip Berte, Eutopia, Diorama # 30 / Crematorium Buchenwald / 1937 1945
Filip Berte - Eutopia
Filip Berte - Eutopia
Filip Berte, Eutopia, Berlin Wall / Berlin / 1961-1989
Filip Berte - Eutopia

Deel dit artikel

  • Facebook