Ga direct naar inhoud

Nieuws · 18 augustus 2011

··········

Cursussen in het grafisch atelier

Er starten weer diverse cursussen en workshops in het grafisch atelier. Kijk voor uitgebreide informatie op de site of kom langs tijdens het Uitfeest op zondag 4 september. Er is dan open huis van 13.00 tot 16.00 uur waarbij docenten zeefdruk, etsen en boekbinden informatie geven over de technieken en de cursussen die je kunt volgen in het najaar. Een kort overzicht van het aanbod:

Eendaagse workshops
Op za. 27 augustus: workshop aquatint en suikeretsen
Op za. 3 september: workshop kleuretsen
door Ann Kerbey
Op za. 8 oktober: basisworkshop boekbinden
Op za. 26 november: vervolgworkshop boekbinden
door Marja Wilgenkamp

Techniekcursussen
Vanaf wo. 3 septemberbasiscursus zeefdrukken door Pieter van der Veen
Vanaf wo. 26 oktober: een uitgebreide basiscursus zeefdrukken door Pieter van der Veen
Vanaf do. 27 oktober een uitgebreide basiscursus etsen door Noor van der Brugge.
De uitgebreide cursussen zijn speciaal voor starters en(amateur)kunstenaars, waarbij het tempo iets lager ligt en meer aandacht is voor het artistieke proces

Gratis lezing en masterclass
Op vr. 16 september is er een lezingavond niet-toxische grafiek met Marnix Everaert en drs. Pieter van Broekhuizen als gasten. Gratis toegang
Marnix Everaert verzorgt daarnaast een driedaagse masterclass niet-toxische technieken op 30 september, 1 en 2 oktober. Toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht, want er is beperkt plek.

Exposities Indrukken en wanted landscape

Sinds anderhalve week zijn vijf kunstenaars aan het werk in de presentatieruimte van CBKU. Carien Vugts en Anna J. van Stuijvenberg werken aan hun site specific werk 'wanted landscape', waarin de perspectivische werking van de ruimte een belangrijke rol speelt.
Voor de expositie 'Indrukken' maken de jonge kunstenaars Evelien de Goeij, Nao Ishizaka en Eva Spierenburg nieuw werk waarbij grafiek een rol speelt. De werkperiode is toegankelijk voor publiek.

Opening
Beide exposities worden geopend tijdens het Utrecht Uitfeest op zondag 4 september om 16.00 uur.

Kunstprogramma op Vliegbasis Soesterberg

Vliegbasis Soesterberg is een fascinerende plek midden op de Utrechtse Heuvelrug. Tijdens Festival DE BASIS op 10 en 11 september gaat de vliegbasis weer kortstondig open en zijn de eerste site specific kunstwerken te zien van een kunstprogramma dat de komende jaren verder uitgroeit. Met o.a kunst van Erik Odijk, Roosje Klap & Kaleb de Groot, Ali Kazma, Laurence Aëgerter en een boeiend filmprogramma in atoombunker 600. Geniet daarnaast van theater, muziek en 380 hectare ongerepte natuur. In het weekend van 17 en 18 september zijn er speciale rondleidingen langs de kunstwerken.
Lees meer over het volledige programma en de kunstwerken >>

Festival DE BASIS is ontwikkeld op initiatief van Vrede van Utrecht, Centrum Beeldende Kunst Utrecht (CBKU) en Utrechts Landschap. Partner voor de beeldende kunst is SKOR | Stichting Kunst en Openbare Ruimte. Partners uit de regio zijn de gemeente Soest en Zeist. Festival DE BASIS wordt ondersteund door Provincie Utrecht, projectbureau Vliegbasis Soesterberg en het KF Hein Fonds.

Wordt dit bericht niet goed weergegeven? Bekijk het dan online >>
etsen in droogrek
etsen afslaan
etsen plaat ininkten
Wanted Landscape
Nao Ishizaka
Festival DE BASIS
Luchtfoto Vliegbasis Soesterberg
Erik Odijk e.a., detail Crown of Creation (foto: Pieter Crucq)

Deel dit artikel

  • Facebook