Ga direct naar inhoud

Nieuws · 19 september 2012

··········

Reminder: Debat The Rise of Populism

do 20 september 20.00 uur
Een debat bij CBKU naar aanleiding van de FOTODOK expositie The Rise of Populism die te zien is vanaf 21 september op het Stadhuisplein. Verbaasd en bezorgd over de populistische ontwikkelingen in hun eigen land, besloten fotojournalisten Dirk-Jan Visser (NL) en Jan-Joseph Stok (NL/FR) dat het tijd was dit fenomeen te onderzoeken. Het debat speelt zich af te midden van de Eutopia expositie van kunstenaar en architect Filip Berte.
Deelnemers aan het debat zijn - naast de fotografen - socioloog Merijn Oudenampsen, die onderzoek doet naar populisme aan de Universiteit van Tilburg, directeur en curator Katja Diallo van Noordkaap en Michelle Q. Hamers (FOTODOK). Moderatoren: Friso Wiersum (Vrede van Utrecht) en Femke Lutgerink (FOTODOK).
 
Erbij zijn?
do 20 september, 20.00 uur (deuren open 19.30 uur)
Entree is gratis, aanmelden via: info@fotodok.org
Voertaal: Engels
Lees meer over het debat >>

Uitnodiging Grafiektentoonstelling 'Under Pressure'

Op zondag 30 september om 16.00 uur opent de tentoonstelling UNDER PRESSURE / 33 jaar Grafisch Atelier Utrecht op Schoutenstraat 10 in Utrecht bij Antiquariaat & Kunsthandel Niek Waterbolk. Een unieke grafiektentoonstelling met werk van o.a. Jeroen Hermkens, Robbie Cornelissen, CWM Dolk, Paul Klemann, Jelis van Dolderen, Dick Donker, Roland Sohier.
 
UNDER PRESSURE is een verkooptentoonstelling die een overzicht biedt van grafiek gemaakt door Utrechtse kunstenaars in het Grafisch Atelier. Omdat het voortbestaan van het atelier onder druk staat willen Utrechtse kunstenaars met deze tentoonstelling de waarde laten zien van het Grafisch Atelier Utrecht. De tentoonstelling kwam tot stand met dank aan Niek Waterbolk. Organisatie: Lou Vos, Cisca Poldervaart en Herman van der Weert (actiecomité Behoud het Grafisch Atelier Utrecht).
 
30 september t/m 21 oktober
Antiquariaat & Kunsthandel Niek Waterbolk
Schoutenstraat 10  3512 GB Utrecht
Open wo t/m zo 12.00-17.30 uur
Bekijk hier de uitnodiging >>

Nieuw op LUCY

José Vorstenbosch op bezoek in Landhuis Oud Amelisweerd voor de eerste expositie 'Het Gebouw' in een tussenfase van de restauratie. Een expositie in de aanloop naar het nieuwe MOA Museum Oud Amelisweerd. "In elke ruimte wacht een verrassing...">>

"Ik vermoed dat zeemeerminnen wel degelijk twee benen hebben, maar verstrikt zijn geraakt in een vis. Fuseren met dieren is een riskante zaak." Benen, staarten en golven, een nieuwe column van Richtje Reinsma >>


Wordt dit bericht niet goed weergegeven?
Bekijk het dan online >>
© Ed Thompson
The Graveyard, Chisinau
Wit vlak klein
Under Pressure uitnodiging
Under Pressure Robbie Cornelissen
Under Pressure beeld
Under Pressure beeld2
Wit vlak kleinst
LUCY
Armando, Blätter
Malin Ståhl, Sketches for a Wave (still of performance)

Deel dit artikel

  • Facebook