Ga direct naar inhoud

Nieuws · 2 maart 2011

··········

Uitnodiging Stadsgezichten #1
Opening do 10 maart

Een fototentoonstelling van Stedelijke Fotografie Utrecht (SFU) met werk van Hans Wilschut, Raimond Wouda, Raymond Rutting en Petra Stavast. Na Het Geheim van Utrecht werkt SFU aan een nieuwe thematische reeks foto-opdrachten over de identiteit van Utrecht en hoe deze verandert door de vele grote bouwprojecten. In CBKU zijn de eerste resultaten te zien.
Op donderdag 10 maart om 20.00 uur is de opening met een inleiding door Prof. dr. Pieter Hooimeijer, hoogleraar Sociale Geografie & Demografie (UU). Hij werpt vanuit zijn vakgebied een blik op de foto’s en vertelt ons meer over de identiteit van Utrecht. Lees meer >>

Kunstenaarsdis 10 maart
Voorafgaand aan de opening zal er weer een kunstenaarsdis plaatsvinden om 18.00 uur waar Monique Polman een lekkere maaltijd kookt. Meeëten? Reserveer dan uiterlijk 2 dagen van tevoren via info@cbk-utrecht.nl. Kosten €15,- p.p.

Lezing Willem G. Wevers op 6 maart

Naar aanleiding van de expositie over Willem G. Wevers (1952-2005) organiseert Kunstliefde op zondag 6 maart om 14.00 uur bij CBKU een lezing over de kunstenaar. Wevers was vanaf de jaren tachtig toonaangevend in het verwerken van kunsthistorische motieven en beeldaspecten uit de samenleving in zijn werk. In veel van zijn werk acteerde hij zelf als figurant waardoor theater- en performance-situaties ontstonden.  Karel Schmeink (vriend en docent van Willem) verzorgt de lezing. Toegang gratis. Reserveren via: info@cbk-utrecht.nl o.v.v. 'Willem G. Wevers'.
Lees het artikel op LUCY over de expositie >> 
en lees meer op de site van Kunstliefde >>

LUCY zoekt schrijvers en illustratoren
... en fans!

Als digitale opvolger van het tijdschrift LucasX bericht de website LUCY over kunst in het Utrechtse. LUCY is altijd op zoek naar nieuw bloed. Ben jij een schrijver, illustrator, blogger die wat wil bijdragen (tegen vergoeding) laat het LUCY weten!
Stuur je gegevens en maximaal 2 artikelen (schrijvers), of maximaal 4 beelden (illustratoren) naar lucy@cbk-utrecht.nl. Omschrijf ook kort waar je belangstelling of specialisatie ligt.
En vergeet niet LUCY te volgen op facebook en twitter...

Wordt dit bericht niet goed weergegeven? Bekijk het dan online >>
Hans Wilschut
Hans Wilschut
Petra Stavast
Willem G. Wevers
LUCY

Deel dit artikel

  • Facebook