Ga direct naar inhoud

Nieuws · 2 november 2010

··········

Eutopia
11 november: Kunst als giftand

Eutopia is een omvangrijk kunstproject van de Belgische kunstenaar en architect Filip Berte met Europa als werkterrein. Vanaf 9 november is een deel van Eutopia te zien bij CBKU. Rondom de expositie organiseert CBKU in samenwerking met Vrede van Utrecht een reeks avonden. De eerste avond, getiteld Kunst als giftand vindt plaats op donderdagavond 11 november en gaat over de rol van kunstenaars in het publieke debat .

Gespreksleiders van de avond zijn Brigitte van der Sande en Kirsten van den Hul. Met speciale gasten: kunstenaar Ronald Ophuis, filmmaker en videokunstenaar Abdellatif Benfaidoul en architect Malkit Shoshan. Ook kunstenaar Filip Berte neemt deel aan het gesprek.
Zij buigen zich over de vraag welke gezichtspunten kunstenaars bieden op maatschappelijke thema's. Is de belangeloze blik van de kunstenaar zijn kracht of juist zijn zwakte? Welke strategieën zetten hedendaagse kunstenaars in om een plek op te eisen in maatschappelijke discussies?
De avond zal worden ingeleid door Dirk Pauwels, artistiek directeur van CAMPO uit Gent, tevens producent van het project Eutopia.

Reserveer snel!
Reserveren voor de avond is verplicht: Stuur een mail o.v.v. 'Eutopia, Kunst als giftand' naar info@cbk- utrecht.nl
Van tevoren eten? Schuif aan bij de kunstenaarsdis (vanaf 18.00 uur, € 15 p.p.). Als je mee wilt eten vermeld dit dan bij de reservering voor de avond.

Kunst als Giftand
do. 11 november, 20.00 uur
CBKU, Plompetorengracht 4, Utrecht
voertaal Engels en Nederlands
Entree € 5,- ( studenten € 3,-)


Lees meer over Eutopia en het volledige programma >>


Wordt dit bericht niet goed weergegeven? Lees dan het online nieuws.
Filip Berte, Diorama #21 / Rotterdam / 1940
schets Huis van Eutopia
schets Eutopia
Schets Eutopia

Deel dit artikel

  • Facebook