Ga direct naar inhoud

Nieuws · 21 september 2011

ZAP-U, Filip Berte en De Avond van Krijn de Koning.

··········

Open call ZAP-U

24 nov vindt ZAP-U plaats rond het thema ‘artistieke uitwisseling’. ZAP-U is op zoek naar kunstenaars en ontwerpers die zich systematisch en intensief uiteen zetten met anderen. We zijn nieuwsgierig wat de uitwisseling je biedt en welke vorm je ervoor hebt gevonden.
 
ZAP-U biedt op donderdagavond 24 november gelegenheid je werk of project in max 5 min te presenteren rondom het thema ‘Artistieke uitwisseling’. (Presentatie is in handen van Jellie Brouwer).
Meedoen? Mail vóór 14 oktober a.s. kort de inhoud van de presentatie en de wijze van presenteren (performance, werk tonen, film, lezing) naar CBKU (Nanda Janssen).
 
Maximaal 6 presentaties worden geselecteerd door de ZAP-U redactie.

Eutopia van Filip Berte

Eutopia / Mobile Office II /  The Graveyard
Tot en met 30 september is in de ateliers Van Asch van Wijckskade 28 een deel te zien van The Graveyard; onderdeel van het omvangrijke project Eutopia van kunstenaar en architect Filip Berte.
Kon je vorig jaar bij CBKU een blik werpen in de vele kijkdozen met verhalen uit de Europese geschiedenis, nu zit je er als het ware zelf in. Met o.a. screenings van de films 'Melilla' en 'Tbilisi' die een beeld geven van de landen en bevolkingsgroepen die zich letterlijk en figuurlijk aan de randen van Europa bevinden.
Dagelijks geopend van 14-20 uur. Lees meer >>

Gespreksavond 29 september -  Filip Berte in gesprek met Ad van Denderen en Henk van Houtum
29 september spreken fotograaf Ad van Denderen, geograaf Henk van Houtum en Filip Berte over de rol van ‘transit zone’ die de Middellandse Zee al eeuwenlang speelt, een verbindingszee. Alledrie de sprekers hebben de afgelopen jaren elk op eigen wijze werken over de Middellandse Zee en grenzen gemaakt.
 
20.00 uur, ateliers Van Asch van Wijckskade 28, toegang vrij. Reserveren kan door te mailen.

6 oktober: De Avond van Krijn de Koning

Krijn de Koning is vooral bekend vanwege zijn vaak tijdelijke, site-specific installaties in musea en galeries, maar ook in de openbare ruimte.
 
In opdracht van CBKU maakt De Koning een zeefdruk in een oplage van 50 (te koop vanaf 6 oktober). Daarnaast maakt hij speciaal voor de gelegenheid een muurschildering in het CBKU die van 6 t/m 16 oktober te zien is. De prent wordt gepresenteerd op donderdag 6 oktober tijdens De Avond van Krijn de Koning. Alex de Vries praat met hem over zijn werk en inspiratiebronnen.

Reserveren
Wil je het kunstenaarsgesprek bijwonen? Stuur dan een mail. Toegang is € 5,- (kunststudenten € 3,-), inclusief kopje koffie of thee bij binnenkomst.

Vooraf lekker eten? Schuif aan bij de kunstenaarsdis  vanaf 18.00 uur. Kosten €15,-. Reserveren uiterlijk 1 dag van tevoren.

Speciale combiprijs voor gesprek en diner:  €17,50.

Boekbinden

LET OP: 8 oktober a.s. gaat de basisworkshop boekbinden van start. Klik hier voor meer informatie en schrijf je in.

Wordt dit bericht niet goed weergegeven?
Bekijk het dan online >>
Jellie Brouwer
ZAP-U Mislukken Frank Koolen
Melilla / Sub-Saharan Carwash (c. Filip Berte)
Eutopia filmstill
Krijn de Koning Proefontwerp prent
Voorbeeld

Deel dit artikel

  • Facebook