Ga direct naar inhoud

Nieuws · 22 september 2010

··········

Donderdag 23 september: De avond van Persijn Broersen en Margit Lukács

Vanaf 18.00 uur eten. Vanaf 20.00 uur De avond van. Kom je ook? Reserveer dan snel via info@cbk-utrecht.nl.
Het eten kost € 15,- (vast menu, exclusief drankjes). 'De avond van' kost € 5,- (€ 3,- voor kunststudenten), inclusief kopje koffie of thee bij binnenkomst.
Alex de Vries praat met het kunstenaarsduo Persijn Broersen en Margit Lukács over hun werk en inspiratiebronnen. Tevens wordt de prent 'The Fallen' gepresenteerd die zij op uitnodiging van CBKU hebben gemaakt. Lees meer >>

Diezelfde dag is 's middags de opening van de expositie Re:visie 'Van pixel tot pluis' met werk van Sander Haccou, Evelien Lohbeck en Merlijn van Eijk. Tijd: 16.00 uur.

Dit weekend Vliegbasis Soesterberg

25 en 26 september - 11.00 tot 17.00 uur
Beleef dit weekend theater, muziek, beeldende kunst en het militaire verleden van Vliegbasis Soesterberg. In het kader van de Week van het Landschap vindt zaterdag 25 en zondag 26 september een bijzonder natuur- en cultuurfestival plaats op de vliegbasis. CBKU tref je zaterdag tussen 12.00 en 13.00 uur en zondag tussen 13.00 en 14.00 uur bij het informatiepunt. Je herkent ons aan de felgele veiligheidsvestjes. Lees meer over het programma.

CBKU werkt momenteel samen met SKOR om de komende jaren een reeks van (semi)permanente werken te realiseren voor de vliegbasis. Er zijn al een paar opdrachten gestart. Kaleb de Groot en Roosje Klap doen onderzoek naar het oprichten van een kleine kroeg, waarin de geschiedenis herleeft. Erik Odijk is gevraagd een ontwerp te maken voor in een munitiebunker. De Zweedse kunstenaar Henrik Hakånson gaat nadenken over het herplaatsen van zijn werk ‘Field Library’ en Laurence Aegerter is gevraagd om een voorstel te doen waarbij militairen, die op de basis hebben gewerkt, betrokken worden. Verder wordt er een korte film gemaakt die zich richt op de talloze sporen die nu worden blootgelegd maar ook zullen verdwijnen.

Sun Xun: Meet the artist

zondag 3 oktober - 19.30 tot 22.00 uur
Avond waarin de jonge Chinese kunstenaar Sun Xun centraal staat. Met:
- Lezing door sinoloog Jeroen de Kloet. Hij belicht de thematiek van Xun's kunstwerken en de sociaal politieke achtergrond.
- Films van Sun Xun zoals Mythos, Requim en Shock of Time
- Een interview met de kunstenaar sluit de avond af.
De toegang is € 5,-. Lees meer >>


Wordt dit bericht niet goed weergegeven? Lees dan de online nieuwsbrief.
The Fallen - Persijn Broersen en Margit Lukács
Merlijn van Eijk, Sub/Objective Shadows
Foto: Roger Cremers
Roger Cremers
Foto: Roger Cremers
Sun Xun, still uit 21G

Deel dit artikel

  • Facebook