Ga direct naar inhoud

Nieuws · 23 februari 2011

··········

Materclass alternatieve etsmethoden

tweede persoon 50 euro korting!
Op zaterdag 12 en zondag 13 maart verzorgt meesterdrukker Alfons Bytautas een speciale masterclass alternatieve etsmethoden in het grafisch atelier. Bytautas is een van de pioniers op dit gebied. Hij is zelf kunstenaar en werkte daarnaast als drukker voor veel bekende Britse kunstenaars. Bytautas maakt gebruik van schonere en veiligere technieken die de oude methoden en materialen vervangen. Je krijgt demonstraties en gaat vervolgens zelf aan de slag met lijnetsen, aquatint en fotografische technieken.
12 en 13 maart, 10 - 17 uur,  € 250
Neem je iemand mee dan krijgt de tweede persoon € 50 korting
Het aantal plekken is beperkt. Voor deze cursus is ervaring met etsen vereist (of een afgeronde basiscursus etsen). De voertaal is Engels. Meld je aan via info@cbk-utrecht.nl. Meer info >>

Lezing Willem G. Wevers op 6 maart

Momenteel is er een expositie bij Kunstliefde te zien van het oeuvre van Willem G. Wevers (1952-2005). Wevers was vanaf de jaren tachtig toonaangevend in het verwerken van kunsthistorische motieven en beeldaspecten uit de samenleving in zijn werk. In veel van zijn werk acteerde hij zelf als figurant waardoor theater- en performance-situaties ontstonden. Bij CBKU verzorgt Karel Schmeink (vriend en docent van Willem) op zondag 6 maart om 14.00 uur een lezing. Toegang gratis. Reserveren via: info@cbk-utrecht.nl o.v.v. 'Willem G. Wevers'.
Lees meer op de site van Kunstliefde >>

Vergeet niet te schuilen op 27 februari!

Kom ook schuilen op zondag 27 februari om 9.00 uur in het Rijksmuseum, Jan Luijkenstraat 1 in Amsterdam, met een binnenprogramma en een buitenprogramma. Meld je nu aan door een mail te sturen naar actie@schuileninhetrijks.nl en onderteken het manifest.

Comfort Food: laatste week

De installatie Comfort Food van Mathijs Lieshout bij CBKU is nog te zien én te betreden tot en met zondag 27 februari. (open: di, wo, vr  9-17 uur, do 9-22 uur, weekend 13-17 uur)
Lees meer >>

Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk 'm dan online >>
Etsen
Grafisch atelier
Willem G. Wevers, Bevestiging van het blauw -1987
Schuilen in het Rijks
Comfort Food - Mathijs Lieshout
Comfort Food, Mathijs Lieshout

Deel dit artikel

  • Facebook