Ga direct naar inhoud

Nieuws · 27 mei 2011

··········

Tentoonstelling UP11
opening vr 3 juni 17.00 uur

Na het performanceweekend op 21 en 22 mei van Utrecht Performs 2011 vormen de deelnemende kunstenaars Andrea de Kruijf, Yoeri Guépin, Sanna Rosendahl en Theo van Wijk hun performances om tot tentoonstellingspresentaties. Hoe kan een performance voortleven na haar live moment? Welke mogelijkheden zien de verschillende makers voor het tonen van hun werk? De performances ‘De Wedstrijd’, ‘Teach me how to Rock’, ‘Beddingen’ en ‘EN PASSANT’ krijgen een tweede leven. Daarnaast is er een film te zien van Helene Vosters en een installatie van Johannes Lothar Schröder (gasten van het wereldcongres Performance Studies international). Vosters maakt sinds 1 juli 2010 een jaar lang elke dag een registratie van 100 keer vallen in de openbare ruimte. Elke val symboliseert een slachtoffer van de oorlog in Afghanistan. Lothar Schröder verwerkt op een bijzondere manier de archivering van performances in zijn werk. Tijdens de opening voert Yoeri Guépin een 'vervolgperformance' uit die voortvloeit uit zijn 'Teach me how to Rock'.
Lees meer >>

Word lid van Publiek

Op 3 november 2010 is Publiek - Vereniging voor Cultuur, opgericht; een belangenvereniging van en voor cultuurliefhebbers. Publiek is het initiatief van enkele particulieren die van mening zijn dat de stem van de cultuurconsumenten in alle debatten en discussies over de waarde en betekenis van cultuur te weinig te horen is. Publiek zet zich in voor een rijk en veelzijdig cultureel leven dat van kwalitatief hoog niveau is en toegankelijk voor iedereen.

Publiek streeft naar een breed en goed geïnformeerd ledenbestand dat zich blijvend bij de vereniging betrokken voelt. Hoe meer leden hoe krachtiger onze stem! Nieuwsgierig naar wat Publiek doet en hoe je lid kunt worden? Kijk op www.publiek.nl

Wordt dit bericht niet goed weergegeven? Bekijk het dan online >>
Andrea de Kruijf, De Wedstrijd
Yoeri Guépin, Teach me how to Rock
Sanna Rosendahl - Beddingen
LOGO Publiek

Deel dit artikel

  • Facebook