Ga direct naar inhoud

Nieuws · 5 april 2011

··········

3 Solopresentaties
Uitnodiging opening zaterdag 16 april

CBKU toont drie solopresentaties van Phil Bosch, Jan Willem Deiman en Martin Luijendijk, waarin architectuur en de (vervlogen) idealen van het modernisme een rol spelen. De presentaties zijn het resultaat van een open call die CBKU eind 2010 uitschreef. Je bent van harte uitgenodigd voor de opening op zaterdag 16 april om 15.30 uur, waarbij de drie presentaties worden ingeleid door leden uit de open call selectiecommissie:  Claartje Opdam, Peter van Dijk en Floor Tinga.
Lees meer over de expositie >>

Uitnodiging première Boven het Land

Op zaterdagavond 16 april vanaf 18.30 uur vindt de uitvoering plaats van de mini-opera 'Boven het Land' op vier buitenlocaties in Oudewater. ‘Boven het Land’ is een interdisciplinair project waarin beeldende kunst, muziek en theater samensmelten. Kunstenaar Ingrid Mol schreef in opdracht van CBKU een scenario. Het verhaal speelt zich af in het jaar 1576 – een jaar na De Oudewaterse Moord – maar is ook voor een deel op het nu gebaseerd. Belangrijkste personages zijn Steun, Lennie en de Nachtvlinder die ook als keramische beelden zullen achterblijven in Oudewater. Een verhaal over vriendschap, verraad, heimwee, liefde en schoonheid van het polderlandschap. Met muziek van Danny Weijermans.
Fiets of huifkar reserveren? >> 
www.bovenhetland.nl >>

Symposium Kunst en Geld

Op donderdag 21 april vanaf 15.30 uur is de aftrap van het project Kunst en Geld met een symposium waar Arjo Klamer, professor in de Economie van Kunst en Cultuur aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, te gast is. Hij verzorgt een lezing en gaat tevens in op de resultaten uit een enquête onder Utrechtse kunstenaars. De enquête en het symposium vormen de opmaat voor een veel groter project Kunst en Geld dat in het najaar bij CBKU te zien is in de vorm van een tentoonstelling en een aantal symposia.
Symposium Kunst en Geld: lees meer en reserveer >>

Wordt dit bericht niet goed weergegeven? Bekijk het dan online >>
Martin Luijendijk, fundering stenen (uit de serie Continuation)
Phil Bosch, still uit Excavating Pruitt-Igoe
paard in wording
Ingrid Mol, Boven het Land
schetsontwerp
pie chart

Deel dit artikel

  • Facebook