Ga direct naar inhoud

Nieuws · 9 februari 2011

··········

Kunstenaarsdis én Berlin Babylon voor 15 euro

Op donderdag 17 februari is er een speciale filmavond in het kader van de expositie Comfort Food van Mathijs Lieshout. De film Berlin Babylon toont op fascinerende wijze de ontwikkelingen rondom de gigantische bouwprojecten in Berlijn vlak na de val van de Muur. Geen stad is op zulke schaal 'vernieuwd'. In een spannende strijd tussen ideeën, geld, Duitse geschiedenis en identiteit zien we beroemde architecten zoals Rem Koolhaas en Renzo Piano worstelen. Met muziek van Einstürzende Neubauten. Lieshout koos de film als een van zijn belangrijkste inspiratiebronnen.  Architect Mathias Lehner verzorgt een korte introductie op de film en legt verbanden met het werk van Lieshout.
Aanvang: 20.00 uur
Toegang:  € 5,-, studenten € 3,- (reserveren: info@cbk-utrecht.nl)

Speciale combiprijs:
Schuif aan bij de kunstenaarsdis en betaal slechts €15,- voor eten én film. Aanvang eten: 18.00 uur
Monique Polman kookt ook deze keer weer een overheerlijk driegangenmaal. Het aantal plekken is beperkt, dus wees snel! (reserveren kan tot uiterlijk 2 dagen van tevoren via info@cbk-utrecht.nl o.v.v. 'Kunstenaarsdis en film')

Lieshout kookt...
Geen Brood en Spelen

Op visite bij de kunstenaar midden in zijn installatie Comfort Food. Mathijs Lieshout kookt voor een klein gezelschap op vrijdagavond 18 februari.
Zoals Mathijs het zelf verwoordt: "Dit is geen etentje waarmee ik je probeer te verleiden 'nog eens naar mijn werk te komen kijken'. Ik serveer weliswaar hapjes en drankjes maar niet ter afleiding en vermaak. Waar gaat het dan wel over? Ik wil heel graag dat je mijn werk op een bepaalde manier waarneemt. Mijn werk is namelijk niet gemaakt om geconcentreerd naar te kijken. Het komt het beste tot zijn recht vanuit je ooghoeken... Ik wil dat je midden in mijn werk de installatie om je heen een beetje vergeet, mijn werk verbetert door gewenning. Ik probeer je een beetje thuis te laten voelen..." 
Wie geïntrigeerd is, is welkom. Kritische eters (vegetariërs, veganisten etc.) wordt verzocht dat even aan te geven. Vrijdag doet Mathijs boodschappen, dus de aanmelding is open tot uiterlijk donderdag 17 februari. Je komt op visite, dus je krijgt geen rekening na afloop. Aanmelden via info@cbk-utrecht.nl.

Prent The Graveyard van Filip Berte

Op woensdag 9 februari wordt een bijzondere zeefdruk van de Belgische kunstenaar Filip Berte gepresenteerd: The Graveyard. De prent vloeit voort uit de artist-in-residenceperiode van Berte in november 2010 bij CBKU, toen een deel van zijn omvangrijke project Eutopia bij CBKU te zien was. De prent wordt om 17.00 uur gepresenteerd bij Kunstuitleen Utrecht bij de aftrap van de kunstwedstrijd Expeditie 2011, die als thema heeft: oorlog verBEELD. The Graveyard is voor € 120,- te bestellen via de webwinkel.

Schuilen in het Rijks

De regering bezuinigt. Kunst en Cultuur wordt onevenredig hard getroffen. Het wordt tijd dat de kunstenaar zijn stem laat horen...
Kom schuilen op zondag 27 februari om 9.00 uur in het Rijksmuseum, Jan Luijkenstraat 1 in Amsterdam!
Minimaal 650 kunstenaars gaan de hele dag kunst bekijken in het Rijksmuseum, symbool van zowel de culturele als ook de economische waarde van kunst in Nederland. Meer mensen mogen van de brandweer het gebouw ook niet in. Schuil mee en geef je op via www.schuileninhetrijks.nl

Nieuwe cultuurplek met ateliers en werkplekken

Binnenkort gaat de voormalige neogothische kathedraal en huidig Metaalbedrijf Metak in de Meern dienst doen als nieuwe cultuurplek. Er zijn ateliers en werkplekken te huur. Kijkdagen zijn in februari / maart 2011. Interesse? Neem dan contact op met Maureen Baas: maureenbaas@lombok.nl of 06 28123973. De fabriek is nog operationeel, dus het verzoek is om niet zelfstandig te gaan kijken.

Wordt dit bericht niet goed weergegeven? Bekijk het dan online >>
Berlin Babylon
Kunstenaarsdis
Comfort Food, Mathijs Lieshout
Comfort Food - Mathijs Lieshout
Comfort Food, Mathijs Lieshout
Filip Berte The Graveyard detail
Schuilen in het Rijks

Deel dit artikel

  • Facebook