Ga direct naar inhoud

Oproep workshop Foundland

··········

Oproep zeefdrukworkshop
door Foundland
Propaganda for an unexpected hero!

Vrijdag 26 oktober 10-17 uur
Een van de deelnemers aan de Impakt festivaltentoonstelling The Impossible Black Tulip of Cartography, die bij CBKU is te zien, is het kunstenaarscollectief Foundland. 

Foundland nodigt kunstenaars, grafisch ontwerpers en kunstacademiestudenten uit om op vrijdag 26 oktober een zeefdrukworkshop te volgen in het Grafisch Atelier van het CBKU. Je gaat tijdens de workshop een vlag maken van je eigen ‘unexpected hero’.
 
Foundlands bijdrage aan de tentoonstelling gaat over het gebruik van cartoonhelden in een politieke context in het Syrië van vandaag. De Syrische oppositie maakt gebruik van cartoonhelden uit Disneyfilms, maar ook uit Manga animaties voor hun eigen propaganda.
 
Deelnemers aan de workshop gaan propagandavlaggen of propagandasjaals maken gebaseerd op (cartoon)helden uit hun eigen jeugd. De opdracht is om van tevoren na te denken over wie je ‘unexpected hero’ zou kunnen zijn; het mag ook een echte persoon of een ding zijn, als het maar belangrijk voor je is geweest.
 
Wil je deelnemen? Geef je dan op door een mail te sturen aan Ineke van Tuinen via: vantuinen@cbk-utrecht.nl onder vermelding van je naam, telefoonnummer en korte achtergrondinfo (ben je student, grafisch ontwerper, kunstenaar etc.). Ervaring met zeefdrukken is niet vereist, maar is wel aanbevolen. Deelname aan de workshop is gratis, maar niet vrijblijvend. Heb je je eenmaal opgegeven, dan verwachten we ook dat je komt.
Je aanmelding is pas definitief zodra je een bevestiging hebt ontvangen. Hierin staat meer informatie over de voorbereiding, de dag zelf en de mee te nemen spullen.
Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag 24 oktober. Wees er snel bij, want er is plek voor maximaal 10 deelnemers.
 
Meer info over de tentoonstelling >>
Meer info over het Impakt Festival >>
Meer info over Foundland >>

Wordt dit bericht niet goed weergegeven?
Bekijk het dan online >>
Impakt Foundland workshop
Impakt Foundland workshop
Impakt Foundland workshop
Impakt Foundland workshop

Deel dit artikel

  • Facebook