Ga direct naar inhoud

Oproepen kunstenaars · 7 oktober 2010

··········

Oproep CU-manifestatie

Sophies Kunstprojecten opent van 25 november t/m 19 december 2010 de nieuwe kunstlocatie aan de Archimedeslaan - Sophies AL - met de CU-manifestatie 2010. Professionele Utrechtse kunstenaars én creatieven uit alle disciplines zijn uitgenodigd om zich in te schrijven voor dit project. Inschrijven moet snel en wel vóór 18 oktober 2010. Als alle inschrijvingen binnen zijn zal een aantal gastcuratoren een selectie maken. De curatoren ontwikkelen een tentoonstellingsconcept en zullen op basis daarvan selecteren. Voor 26 oktober ontvang je bericht of je mee kunt doen. Na de selectie worden de deelnemers verdeeld in groepen die verder plannen gaan ontwikkelen. Sophies Kunstprojecten zorgt voor ondersteuning en biedt een bescheiden budget om presentatie-activiteiten te ontwikkelen.

Meer weten?
Download hier de volledige projectomschrijving met alle wetenswaardigheden >>
Inschrijven voor de CU-manifestatie kan via het online formulier

Gevraagd: projectvoorstellen voor april 2011

CBKU biedt in april 2011 een podium voor projecten van kunstenaars en initiatieven uit provincie Utrecht. Heb jij een goed plan? Stuur het in. Een commissie beoordeelt de inzendingen op kwaliteit en actualiteit. De deadline voor inzendingen is 1 december 2010.

Wat is belangrijk om te weten?
Wij zijn op zoek naar plannen voor projecten die minimaal één dagdeel of avond tot maximaal drie weken duren. Een project kan een tentoonstelling zijn, maar bijvoorbeeld ook een film-, performance- of presentatieavond. Het project vindt plaats in de presentatieruimte van CBKU. Deze ruimte is bijna 50 meter diep en 9 meter breed. Een plan kan betrekking hebben op de hele ruimte of op een deel van de ruimte. CBKU biedt ondersteuning en een (kleine) onkostenvergoeding.
Meer informatie over voorwaarden en inzenden plannen >>

Open Call ZAP-U Try it out!

2 december 2010
Zit je in de eindfase van een nieuw project? En zou je wel wat feedback kunnen gebruiken? Try it out!
Als je al een tijd met een project bezig bent, in de beslotenheid van je eigen studio of atelier, komt er een moment dat je een frisse blik van een buitenstaander kunt gebruiken. Is je werk al presentatieklaar, of ontbreekt er nog het een en ander? Ben je nieuwsgierig naar de eerste reacties van het publiek?
ZAP-U biedt op donderdagavond 2 december de gelegenheid de proef op de som te nemen. Collega-kunstenaars en professionals reageren op je presentatie, waardoor je je project verder kunt bijschaven voordat het de wijde wereld in gaat. Mail vóór 1 november a.s. kort de inhoud van de presentatie en de wijze van presenteren (performance, werk tonen, film, lezing) naar CBKU, Iris Stelder, stelder@cbk-utrecht.nl. Maximaal 6 presentaties worden geselecteerd door de ZAP-U redactie (Véronique Baar, Nanda Janssen en Iris Stelder).
Lees meer over ZAP-U >>
ZAP-U try it out publiek
ZAP-U Reizen inleiding
ZAP-U try it out Mathijs Lieshout

Deel dit artikel

  • Facebook