Ga direct naar inhoud

Reminder · 10 november 2010

··········

Openingsavond Eutopia: Kunst als giftand

Donderdag 11 november, 20.00 uur
'Kunst als giftand' is het thema van de openingsavond van het project Eutopia van architect en kunstenaar Filip Berte. Gespreksleiders Brigitte van der Sande en Kirsten van den Hul gaan in gesprek met gastkunstenaars Ronald Ophuis, Malkit Shoshan en Mirjana Smolic en het publiek over de rol van kunstenaars in het publieke debat. Ook Filip Berte neemt deel aan het gesprek. Welke gezichtspunten bieden kunstenaars op maatschappelijke thema's, anders dan politici, journalisten of bloggers? De gastkunstenaars gaan in hun werk op eigen wijze om met thema's als oorlogssituaties, gewelddadige gebeurtenissen en schendingen van mensenrechten.
Wil je de avond bijwonen? Reserveer dan snel via info@cbk-utrecht.nl. Entree: € 5,- (studenten € 3,-). Aanvang 20.00 uur.

De volgende twee avonden vinden plaats op:
donderdag 18 november: De avond van Filip Berte, waarin Alex de Vries in gesprek gaat met de kunstenaar.
donderdag 25 november: EUtopia. Een gesprek over het utopisch gehalte van de Europese droom onder leiding van Friso Wiersum. Met speciale gasten: Hermann von der Dunk, Marjo van Schaik en Carlos Reijnen.

Lees meer en reserveer >>

Over project Eutopia

Tot en met 28 november toont Filip Berte bij CBKU Collective Memory Mass Grave (work in progress), onderdeel van het omvangrijke project Eutopia. De installatie neemt de bezoeker mee op reis door het onderbewuste van Europa. Intrigerende kijkdozen geven de bezoeker een blik op het collectieve geheugen van Europa. Berte legt daarin op bijzondere wijze de pijnpunten uit de laatste eeuw Europese geschiedenis bloot.

Rondleidingen

Eutopia is gratis toegankelijk en te bezichtigen tijdens de openingsuren van CBKU. Groepen en kleine gezelschappen kunnen op aanvraag een rondleiding krijgen door Filip Berte. Stuur hiervoor een mail naar info@cbk-utrecht.nl of bel: 030 2307910.
Locatie: CBKU
Plompetorengracht 4 in Utrecht
di, wo, vr: 9.00-17.00 uur / do: 9.00-22.00 uur / za, zo: 13.00-17.00 uur


Wordt dit bericht niet goed weergegeven? Lees dan het online nieuws.
Filip Berte, Eutopia, Diorama # 30 / Crematorium Buchenwald / 1937 1945
schets Huis van Eutopia
Filip Berte - Eutopia
Filip Berte, Diorama #21 / Rotterdam / 1940

Deel dit artikel

  • Facebook