Ga direct naar inhoud

reminder opening Back to the Future

··········

Back to the Future opent a.s. vrijdag 27 januari om 16.00 uur

In de expositie ‘Back to the Future’ bij CBKU staan kunstenaars centraal die de (toekomstige) geschiedenis op een eigen manier interpreteren. Een gevarieerde tentoonstelling met onder meer foto’s van het zorgvuldig gerangschikte afval van Tom Cruise en Sharon Stone uit de serie ‘Star Trash’ van Pascal Rostain en Bruno Mouron; de verkeerd in elkaar gezette ‘Homo Stupidus Stupidus’ van Maarten Vanden Eynde; en de 'levende' sculptuur ‘Timewriter’ van ontwerpbureau Edhv, gemaakt van hout dat 600 jaar onder de grond heeft gezeten. 
Lees meer over Back to the Future >> 

Openingsprogramma

Wethouder cultuur Frits Lintmeijer opent op vrijdag 27 januari de expositie. Daarnaast zijn er onder meer bijdragen van Maarten Vanden Eynde en Frank Koolen. Leonid Tsvetkov is aanwezig voor een toelichting op zijn site specific werk in de kelder van CBKU, evenals DesignLAB voor een toelichting op de resultaten van de workshops rondom het Romeinse legerkamp Fectio in Bunnik. Tijdens de opening vindt ook de vertoning van de video-installatie ‘Hyperborea’ van Anton Ginzburg plaats, met een introductie door de kunstenaar. Deze film is onderdeel van Ginzburgs omvangrijke project ‘At the Back of the North Wind’, dat afgelopen jaar te zien was op de Biënnale van Venetië.
Wees welkom! Vanaf 16.00 uur zijn we open.

Deelnemende kunstenaars: Kristina Benjocki, Louis De Cordier, Edhv, Anton Ginzburg, Michael Johansson, Bruno Mouron & Pascal Rostain, Toine Klaassen, Frank Koolen, Fleur Thio, Leonid Tsvetkov, Maarten Vanden Eynde en studenten van het designLAB (Rietveld Academie Amsterdam) 

Bekijk ook het programma voor het lezingprogramma op vrijdag 24 februari >> 

Wordt dit bericht niet goed weergegeven?
Bekijk het dan online >> 
Pascal Rostain en Bruno Mouron, Sharon Stone uit de serie 'Star Trash'
Maarten Vanden Eynde, Homo Stupidus Stupidus
Anton Ginzburg, Hyperborea
Michael Johansson, uit de serie 'Engine Bought Separately'

Deel dit artikel

  • Facebook