Ga direct naar inhoud

Reminder Transitions door FOTODOK

··········

Do. 3 mei 17.30 uur opening Transitions

In Transitions onderzoeken fotografen uit Nederland en Amerika stedelijke gebieden in (gedwongen) verandering. Het internationale samenwerkingsproject begon in de Amerikaanse stad Rochester, thuisbasis van KODAK. Door niet goed in te spelen op de digitale ontwikkelingen in de fotografie verloor KODAK zijn positie als grootste werkgever van de stad met alle gevolgen van dien. De stad kreeg te maken met hoge werkeloosheid, uittocht van mensen, leegstand  en segregatie. Na presentatie in Rochester in 2011, plaatst FOTODOK het verhaal nu tegen een actuele Nederlandse achtergrond in samenwerking met verschillende partijen uit de stad en het land. Met werk van Theo Baart (NL), Rogier Fokke (NL), Gregory Halpern (USA), Jacqueline Hassink (NL), Tom Janssen (NL), Cary Markerink (NL), Juliana Muniz (USA), Night Walkers, Anna Okrasko (PL), Pink Pony Express (NL), Oscar Palacio (COL), Andrea Stultiens (NL) en Dan Varenka (USA). In samenwerking met o.a. Aorta, CBKU, Expodium, Stedelijke Fotografie Utrecht (SFU), VSW en George Eastman House e.a.

Fotografielezing met Gregory Halpern en Theo Baart
do. 10 mei

Op 10 mei geven Transitions fotografen Gregory Halpern (USA) en Theo Baart (NL) een lezing over hun werk en hun fascinatie voor  maatschappelijke en stedelijke vraagstukken. De Amerikaan Halpern kreeg recent veel aandacht voor zijn project A, waarin hij op poëtische wijze aandacht geeft aan de veerkracht en schoonheid van de zogenaamde ‘Rust Belt cities’ - voormalige grootschalige zware industriegebieden in het Midwesten en Noord-Oosten van Amerika. Baart is in Nederland bekend als fotograaf die stedelijke ontwikkelingen observeert en visualiseert, denk aan SnelwegTerritorium en Eiland 7 en daarmee ook onder planologen, architecten en ontwikkelaars bekendheid verwierf. 
Ook met medewerking van het ontwerperscollectief Pink Pony Express
Lees meer >>
 
Wanneer: do. 10 mei 20.00 uur (19.30 uur deuren open)
Waar: CBKU, Plompetorengracht 4, Utrecht
Kosten: 7,50 euro / studenten 5 euro 
Aanmelden verplicht: info@fotodok.org

Transitions debat op wo. 23 mei

Op 23 mei organiseert FOTODOK in samenwerking met CBKU en architectuurcentrum Aorta een middag over stedelijke gebieden in (gedwongen) transitie, nieuwe toekomstscenario’s én het belang van fotografen, kunstenaars en ontwerpers hierin.
meer over het programma >>

Wordt dit bericht niet goed weergegeven? 
Bekijk het dan online >>
FOTODOK Transitions
Theo Baart, uit de serie Sound Horn, 2011
© Gregory Halpern
© Oscar Palacio

Deel dit artikel

  • Facebook