Ga direct naar inhoud

Reminders 28 september 2011

··········

29 sept - Eutopia gespreksavond 'Transit Zone'

Filip Berte, fotograaf Ad van Denderen en geograaf Henk van Houtum spreken over de rol van ‘transit zone’ die de Middellandse Zee al eeuwenlang speelt, een verbindingszee. Alledrie de sprekers hebben de afgelopen jaren elk op eigen wijze werken over de Middellandse Zee en grenzen gemaakt. Vanavond ontmoeten die verhalen en ideeën elkaar.
 
20.00 uur, Ateliers Van Asch van Wijckskade, toegang vrij.
Reserveren? Stuur een mail.

WEG WEG WEG programma 29 & 30 sept

WEG WEG WEG, een evenement dat volledig in het teken staat van kunst en het buitenland, en als doel heeft om (jonge) kunstenaars te informeren, maar vooral te enthousiasmeren over het werken buiten Nederland.

29 sept - 14.00 tot 17.00 Brainstormsessie
Ondernemende kunstenaars en initiatieven kunnen met elkaar in gesprek gaan over projecten in het buitenland. De Mondriaan Stichting zal bij de brainstorm aanwezig zijn als ervaringsdeskundige en vraagbaak.
      Na de brainstorm zal er een intercontinentaal diner verzorgd worden waar iedereen bij kan aanschuiven tegen een vergoeding van  €12,- p.p.
Speciale prijs voor deelnemers brainstorm: €6,- p.p. (mail uiterlijk 28 september om te reserveren voor het diner).
29 sept - 20.00 Opening filmprogramma
Berthe Schoonman (galerie Sanaa) opent het programma met films van Joost Conijn, Peter Bogers, Yassine Khaled & Soukaina Joual, Sina Khani, Habbekrats, Irina Popova en Tim van der Meer & Robin de Wilde.  
30 sept- 12.00 tot 16.00 Informatiemarkt
Verschillende organisaties die zich richten op projecten in het buitenland zoals Trans Artists, Fonds BKVB, Cultural Aid, Zoey Foundation for Arts and Culture, SICCA, Impakt maar ook kunstenaars met buitenlandervaring zijn aanwezig om je verschillende mogelijkheden van een residency te laten zien, informatie en tips te geven en je te enthousiasmeren.

Publieke filmvertoningen op groot scherm:
Zaterdag 1 okt 16.00: Olland van Joost Conijn
Zondag 2 okt om 16.00: Rabat van Habbekrats

Geïnteresseerde kunstenaarsinitiatieven en kunstenaars kunnen zich opgeven voor de brainstorm en de informatiemarkt door te mailen.

LET OP: De Avond van Krijn de Koning is verplaatst naar 7 okt

In de vorige nieuwsbrief kondigden we deze avond al aan; de datum is echter veranderd van 6 naar 7 oktober.

In opdracht van CBKU maakt De Koning een zeefdruk in een oplage van 50. Daarnaast maakt hij speciaal voor de gelegenheid een muurschildering in het CBKU die van 5 t/m 13 oktober te zien is. De prent wordt gepresenteerd op vrijdag 7 oktober tijdens 'De Avond van Krijn de Koning'. Alex de Vries praat met hem over zijn werk en inspiratiebronnen.

Reserveren? Bekijk de website voor alle informatie.

Wordt dit bericht niet goed weergeven? Klik dan hier voor de online versie.
Eutopia filmstill
Melilla / Iron Curtain (c. Filip Berte)
Krijn de Koning Proefontwerp prent
WEG WEG WEG Logo
WEG WEG WEG Filmstill compilatie

Deel dit artikel

  • Facebook