Ga direct naar inhoud

Symposium Kunst en Geld

··········

Symposium Kunst en Geld

do 21 april 2011
15.30-18.30 uur
Kunst en geld staan vaak op gespannen voet met elkaar. Zeker in tijden van economische tegenspoed. In de rangorde van inkomens binnen de creatieve beroepen bungelen de beeldende kunstenaars onderaan. Dat staat in schril contrast met de hoge (maatschappelijke) waarde die vaak aan kunst wordt toegekend. Door de huidige bezuinigingen op de culturele sector neemt de financiering door de overheid steeds meer af en moeten kunstenaars op zoek naar alternatieven. Biedt bijvoorbeeld crowdfunding mogelijkheden? Of liggen de kansen eerder in de marktsector bij bedrijven? CBKU doet een veldonderzoek naar het gebruik van deze nieuwe mogelijkheden in het project Kunst en Geld. Een project dat bestaat uit een tentoonstelling in het najaar van 2011 en wordt afgetrapt met een symposium op donderdagmiddag 21 april bij CBKU.

Doe mee en vul de enquête in

CBKU wil graag weten hoe het inkomen van beeldend kunstenaars uit de provincie Utrecht is verdeeld. Wij zijn met name geïnteresseerd in nieuwe en verrassende financieringsmethoden. Als je interesse hebt om mee te doen aan Kunst en Geld vul dan de enquête in. De meest spraakmakende en verrassende resultaten uit de enquête maken kans op deelname aan de tentoonstelling in het najaar. Een ingevulde enquête betekent ook gratis toegang bij het symposium.

Download de enquête >>
Invullen kan digitaal, daarvoor heb je wel Acrobat Reader 9 nodig. Stuur 'm ingevuld terug naar info@cbk-utrecht.nl o.v.v. ‘enquête Kunst en Geld’.
Handmatig invullen kan ook: Print het formulier uit, vul het  in en neem het mee naar het symposium op 21 april.

De resultaten van de enquête worden besproken op het symposium op 21 april, waar gastspreker Arjo Klamer, professor in de Economie van Kunst en Cultuur aan de Erasmus Universiteit, een lezing geeft en de resultaten van de enquête bespreekt met de aanwezige kunstenaars.
Lees meer over het volledige programma >>
  
Aanmelden voor het symposium via info@cbk-utrecht. Toegang: € 5,- / studenten € 3,-, met ingevulde enquête GRATIS.

Wordt dit bericht niet goed weergegeven? Bekijk het dan online >>
pie chart

Deel dit artikel

  • Facebook