Ga direct naar inhoud

Uitnodiging Back to the Future

··········

Back to the Future
Opening 27 januari 16.00 uur

Hoe zal men in de toekomst terug kijken op deze tijd? Wat blijft eigenlijk bewaard voor volgende generaties? Het zijn vragen over het ontstaan en de maakbaarheid van geschiedenis. In de expositie Back to the Future staat de onderzoekende kunstenaar centraal, die vanuit een eigen fascinatie de geschiedenis interpreteert. Wethouder Frits Lintmeijer opent op vrijdag 27 januari de expositieTijdens de opening vindt ook de vertoning van de video-installatie ‘Hyperborea’ van Anton Ginzburg plaats, met een introductie door de kunstenaar. Deze film maakt onderdeel uit van het project ‘At the Back of the North Wind’, dat afgelopen jaar te zien was op de Biënnale van Venetië.

Afval van Tom Cruise
In de tentoonstelling zijn onder meer foto's te zien uit de serie 'Star Trash' van Pascal Rostain en Bruno Mouron, met daarop het zorgvuldig gerangschikte afval van Hollywoodsterren zoals Tom Cruise en Sharon Stone. De 'Homo Stupidus Stupidus' van Maarten Vanden Eynde is een menselijk skelet dat uit elkaar is gehaald en vervolgens op een verkeerde manier in elkaar gezet. Leonid Tsvetkov maakt een site specific installatie in de werfkelder van CBKU over de vergankelijkheid van herinneringen en Frank Koolen duikt in de wereld van 'micro aerial archeology' met zijn 'street pyramids'.  Verder is er werk te zien van Kristina Benjocki, Louis de Cordier, Edhv, Anton Ginzburg, Michael Johansson, Toine Klaassen, Fleur Thio en studenten van designLAB van de Rietveld Academie Amsterdam. 
Lees meer over Back to the Future >>

Lezingprogramma
Ter inspiratie voor onder meer ontwikkelaars, beleidsmakers en projectbureaus die plannen ontwikkelen voor het verbijzonderen van archeologische locaties, is er op vrijdagmiddag 24 februari een lezingprogramma. Het programma is ook voor een breed publiek interessant.
Lees meer over het lezingprogramma >>

En natuurlijk nog de beste wensen...

voor dit nieuwe jaar!
Het CBKU-team wenst iedereen een mooi, gezond en inspirerend jaar. Dat 2012 er mag zijn voor de kunst, de kunstenaars en de kunstgenieters. 

Wordt dit bericht niet goed weergegeven?
Bekijk het dan online >> 
Anton Ginzburg, Hyperborea
Anton Ginzburg, Hyperborea
Maarten Vanden Eynde, Homo Stupidus Stupidus
Louis De Cordier, Golden Sun Disk, courtesy Motive Gallery, Amsterdam

Deel dit artikel

  • Facebook