Ga direct naar inhoud

Uitnodiging ZAP-U

··········

do. 24 november
ZAP-U 'de schrijvende kunstenaar'

Een nieuwe ZAP-U met 5-minuten presentaties rondom het thema ‘de schrijvende kunstenaar’. In welke vorm, waarover en met wie corresponderen kunstenaars tegenwoordig? Waar komt die drang tot schrijven vandaan? En hoe verhoudt het schrijven zich tot het autonome werk? Presentatie: Jellie Brouwer. Aanvang 20.00 uur.

De Deelnemers
Schrijver Robbert Welagen verzorgt een column. Welagen volgde de kunstacademie waar hij afstudeerde met literair werk. Daarna studeerde hij een tijdje kunstgeschiedenis. In 2006 ontving hij de Selexyz Debuutprijs en in 2008 kreeg hij het Charlotte Köhler Stipendium. Welagen schreef ook voor de Groene Amsterdammer over beeldende kunst.
 
Beeldend kunstenaar Richtje Reinsma schrijft regelmatig voor diverse publicaties en gelegenheden; het is voor haar een verrassende vorm van denken waaruit nieuwe vragen ontstaan. Kunstenaar John Konijn schrijft over van alles en nog wat op zijn website, maar níet over zijn eigen schilderwerk. Vanuit zijn tekstbedrijfje Define Art levert Erik Wallert teksten zonder flauwekul, over kunst; hij is opgeleid als journalist en beeldend kunstenaar. Het project ‘where I end and you begin’ van grafisch ontwerper Marieke Houwers gaat over een jarenlange liefdescorrespondentie via e-mail. Kunstenaar Daan Fikkert schreef brieven aan de persoon die het verste van hem afwoont in de hele wereld. En digital media designer Jeroen van Loon zette twee maanden zijn computer uit en begon een analoog blog op de typemachine, verspreid door postbodes.

ZAP-U bijwonen én eten: speciale combiprijs

Wil je er bij zijn? Meld je dan aan via info@cbk-utrecht.nl.
Toegang is € 5,- (kunststudenten € 3,-), inclusief kopje koffie of thee bij binnenkomst. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

Vooraf lekker eten? Schuif aan bij de kunstenaarsdis  om 18.00 uur. Kosten € 15,-. Reserveer uiterlijk 1 dag van tevoren via info@cbk-utrecht.nl
Combiprijs voor ZAP-U en eten: € 17,50.

Wordt dit bericht niet goed weergegeven?
Lees het dan online >>
ZAP-U Reizen inleiding
ZAP-U Mislukken Frank Koolen
Kaisu Koski
Rogier Cloin (Das Bilt)
Bjorn van Rozen

Deel dit artikel

  • Facebook