Hunnie Jagen

Avontuur in De Bovenlanden

Wie zin heeft in een avontuurlijke zaterdag kan op 2 februari mee met Hunnie Jagen, een avontuurlijke verkenning van polderlandschap De Bovenlanden.

1301 hunnie jagen flyer

Wie zijn hunnie?

Hunnie dat zijn ‘zij’, zij uit de Bovenlanden en ‘zij’ die het gebied nog gaan ontdekken. In een achttal Avonturen zoeken ontwerpers Henriëtte Waal en Sophie Krier samen met hen en anderen naar nieuwe vormen van natuurrecreatie, met De Bovenlanden, een polderlandschap bij Wilnis als uitgangspunt. Het uiteindelijke resultaat: de bouw van een veldwerkplek, gebiedseigen producten en de oplevering van een speciaal ontworpen buitenuitrusting die in dienst staan van dit speciale gebied en haar liefhebbers.

Na het eerste Avontuur van ‘Hunnie Klei putten’ onderzoeken Waal en Krier in ‘Hunnie Jagen’ de tradities van de polderjacht. Deelnemers maken kennis met deze besloten wereld via een taaltoets en veldtraining onder leiding van onder meer beroepsjager Eduard van Adrigem. Maak kennis met termen als ‘weidelijkheid’ en ontdek hoe je moet ‘aanspreken’ en ‘aanzitten’, in zittende houding het dier opwachten. Ervaar de Bovenlanden vanuit het perspectief van bestrijding en wildbeheer, maar ook door de ogen van de dieren die er wonen.
Hunnie Jagen sluit af met het maken van een beeldende jachttrofee en een warme lunch met superlokaal wildbraad bereid door gastheer Raymond Richard. 

Hunnie Jagen: 2 februari van 10.00 tot 13.00 uur
Om 9.30 verzamelen bij Meet ’n Eat, Amstelkade 41, Woerdense Verlaat (Wilnis).
Het gebied is niet
bereikbaar per openbaar vervoer.

Dress Code: jagerstenue

Warme kleding in gedekte kleuren en laarzen. 

Deelname aan Hunnie Jagen is gratis; voor het wildbraad wordt een bijdrage gevraagd van €10,- p.p., contant te betalen bij aanvang. Op aanvraag bereidt Raymond ook een vegetarische variant.


aanmelden via: contact@hunnie.nu 

Voor meer informatie zie www.hunnie.nu
1301 hunnie jagen eend