LUCY tipt

WORKS on PAPER

Moving Gallery
Mgr. van de Weteringstraat 69,
3581 ED Utrecht

Werken op papier van 10 kunstenaars laten zien hoe prachtig en krachtig een tekening kan zijn en hoe anders papier is als drager van die tekening. Of die nou gemaakt is met potlood, verf of met inkt. Met werk van Raymond Boekelder, Noor van der Brugge, Jasper Hagenaar, Max Kisman, Sabine Liedtke, Kevin Nieuwenhuijs, Astrid Oudheusden, Salomé Roodenburg, Roland Sohier en Leo van Veldhuizen

De expositie is te zien van 6/7 en 13/14 juli van 12.00 tot 17.00 uur, en tussendoor op afspraak Opening op zaterdag 6 juli om 16.30 uur met gallery talk

_______________________

EXPOSURE "19

Een nieuwe lichting getalenteerde kunstenaars presenteert zich ook dit jaar aan de buitenwereld! HKU Beeldende Kunst exposeert wederom in de Pastoe Fabriek.

De tentoonstelling van Fine Art toont de voorlopige conclusies van het beeldend inhoudelijke onderzoek van een nieuwe lichting getalenteerde kunstenaars die afstuderen aan de HKU. In alle mogelijke media - van schilderen tot performance - presenteren ze nu hun avontuurlijke ideeën, gedachten, dromen, ontdekkingen en pogingen ten aanzien van hun eigen werkproces en de wereld om hen heen. 

FINE ART AND DESIGN IN EDUCATION De lichting Fine Art and Design in Education presenteert zich als makers van beeldend werk en als experts op het gebied van verschillende kunsteducatieve praktijken. De tentoonstelling laat werk zien dat voortkomt uit persoonlijke fascinaties, individuele zoektochten en onverwachte processen. Dit resulteert in spannende combinaties van media: schilderijen, performances, films, installaties en sculpturen.

Locatie De Pastoe Fabriek
Rotsoord 3 3523 CL Utrecht

Openingstijden
Woensdag 26 juni | 17:00 - 21:00
Donderdag 27 en vrijdag 28 juni | 11:00 - 21:00
Zaterdag 29 en zondag 30 juni | 11:00 - 18:00 FINE ART 

_________________________

BUYING TIME
Kunstliefde Utrecht
8 juni t/m 7 juli 2019
Opening zaterdag 8 juni 20.00 uur

Dertien kunstenaars die vorig jaar afstudeerden en deelnamen aan De Belofte 14 tonen nieuw werk. Na een aantal maanden vol discussie, studiobezoeken en workshops, sluiten ze het traject af met een expositie. In Buying Time refereren ze aan de recente situatie waarin Kunstliefde te maken heeft met een onbetaalbare huurverhoging voor het pand waar zij sinds 1938 zitten.

Kunstliefde (opgericht in 1807) is een van Nederlands oudste kunstenaarsgenootschappen dat meer dan 200 jaar bestaat en o.a. aan jonge kunstenaars een podium biedt. In BUYING TIME toont deze nieuwe lichting kunstenaars hun betrokkenheid bij Kunstliefde.

Wat er ook gebeurt met Kunstliefde en de individuele kunstenaars; ze vinden in Buying Time een moment om een periode af te sluiten of om een nieuwe te beginnen.
De Belofte is een project van Kunstliefde Ruimte voor Beeldende Kunst in Utrecht, voor recent afgestudeerde kunstenaars. Het traject start een aantal maanden na het afstuderen, aan het begin van het nieuwe jaar, en sluit af met een groepstentoonstelling.

Met werk van:
Bart Schalekamp, Chaim Dijkstra, Emma van Doorn, Joost Termeer, Joran van Soest, Krijn Kroes, Leon Stoffelen, Naomi Mitsuko Makkelie, Peter Menninga, Romar de Bonte, Ruben Planting, Sandra Heemskerk, Wisse Ankersmit