LUCY tipt

BAK - Trainings for the not-yet

Carmen Papalia, collaboratieve performance, 2010

Onder leiding van kunstenaar Jeanne van Heeswijk presenteer BAK dit najaar Trainings for the Not-Yet. Van Heeswijk mobiliseert personen en groepen uit verschillende hoeken van de samenleving om alternatieve manieren van samenwerken te verkennen en te verbeelden. Het project richt zich op de ecologische, politieke, sociale en economische problemen van deze tijd en traint de deelnemers en het publiek in maatschappelijk engagement. Van Heeswijk probeert met haar projecten het publiek te verleiden tot een actieve houding in het vormgeven van de omgeving. In Trainings for the Not-Yet werkt ze samen met kunstenaars en lokale initiatieven, en er zijn eerdere projecten van haar te zien, waarbij ze eveneens kunst en creatief denken op een andere, meer radicale manier inzet.

Training for the Not-Yet is een naast een expositie met meerdere kunstenaars ook een reeks evenementen, performances en ongewone trainingen met titels als: More than Friends, Say YES tot Consent en The Diego de la Vega Coffee Co-op Autumn School.

Trainings for the Not-Yet, Jeanne van Heeswijk i.s.m. BAK
18 SEPTEMBER–22 DECEMBER 2019
Pauwstraat 13a, Utrecht
Info en data: www.bakonline.org


Foto: Carmen Papalia, collaboratieve performance: Blind Field Shuttle (San Fransisco, CA), 2010-huidig ((c) Carmen Papalia, beeld: Jordan Reznick).


Carmen Papalia geeft van 22–26 oktober een training bij BAK.