Casco Seeing Studies

boekpresentatie

Vanavond wordt in Casco de publicatie bij het project Seeing Studies van gepresenteerd, een co-productie van dOCUMENTA 13 en Casco. De publicatie is onderdeel van een langer lopend onderzoeksproject van Natascha Sadr Haghighian en Ashkan Sepahvand van het instituut voor incongruente vertalingen. In Casco is tevens een ruimteljke presentatie van het project te zien.
In Seeing Studies onderzoeken Natascha Sadr Haghighian en Ashkan Sepahvand verschillende niveaus van lezen, structureren en betekenis geven aan de werkelijkheid. Centraal staat een Iraans schoolboek, uitgegeven door het Iraanse Ministerie van Onderwijs, dat werd gebruikt bij het eerstejaars kunstonderwijs van middelbare scholen. Delen van het boek worden gepresenteerd in Casco, in muurteksten, via overheadprojectoren en in beeld. De presentatie vestigt de aandacht op de verschillende manieren waarop we interpreteren en betekenis geven aan de wereld en stelt deze ter discussie. Welk perspectief toont de waarheid?

Woensdag 19 t/m zaterdag 22 januari vinden verschillende workshops en discussies over het thema plaats in Casco. Op 19 januari om 20.00 is de boekpresentatie.
Op zaterdag 22 januari 2011 om 15.00 is Carolyn Christov-Bakargiev, artistiek directeur van dOCUMENTA (13) aanwezig, wordt om 16.30 de film Tree Dance van Gordon Matta-Clark vertoond en is er aansluitend een presentatie van Molly Nesbit, een van de medewerkers aan Seeing Studies.

voor het volledige programma zie: www.cascoprojects.org

meer informatie