Warlords and Citykids

Elma Cavcic en Rood Kok

Kunsthal Kloof (De Nijverheid) brengt in elke expositie twee kunstenaars samen die elkaar nog niet kennen. In dit geval leidt dat tot een interessante synergie tussen totaal verschillend werk.

Elma Cavcic - kunsthal kloof
Elma Čavčić
Elma Čavčić - kunsthal kloof
Elma Čavčić

Elma Čavčić

Elma Čavčić maakt schilderijen over de herinneringen van haar familie aan de oorlog in Bosnië in de jaren 90. Haar schilderijen en collages hebben zoete kleuren en vaak huiselijke elementen, maar er zijn daarnaast ook altijd geweren en soldaten aanwezig.

Rood Kok - Kunsthal Kloof
Rood Kok

Rood Kok

Rood Kok is geïnteresseerd in constructies en zet bouwmaterialen in als basis voor zijn sculpturen. Hij maakt beelden van radiatoren, bakstenen, betontegels etc. Hier hangen abstracte ‘schilderijen’ van betontegels aan de muur, met sporen in het oppervlak en brede gekleurde voegen.

Rood Kok - Kunsthal Kloof
Rood Kok
Elma Čavčić en Rood Kok
Elma Čavčić en Rood Kok

Contrast

Het contrast tussen de twee kunstenaars is groot. Toch komt hun werk mooi samen in de ruïne die ze aan de expositieruimte hebben toegevoegd. Als een van de verlaten huizen uit de verhalen van Elma Čavčić, het behang nog aan de muur en in het lege venster dezelfde lijnen als in het werk van Rood Kok.


Te zien in Kunsthal Kloof (De Nijverheid) t/m 12 november 2023
met een live screenprint event op 12 november
kunsthalkloof.nl

© lucy in de lucht 17-10-2023 Tekst en foto's Marjolein Sponselee