Diep Gaan

LUCY en Le Tour

Terwijl de wielerkoorts rondom de start van de Tour in Utrecht oploopt, start LUCY op zondag 7 juni met het kunstproject Diep Gaan. Stichting LUCY koerst daarin op de overeenkomsten, drijfveren en belevingen van topsporters en kunstenaars. Een expositie en live events belichten het afzien, het voortploeteren en het kiezen voor extremen vanuit een culturele invalshoek.

1506 diep gaan opening overheul 3

Expositie Diep Gaan

Voor de tentoonstelling Diep Gaan bij Galerie Sanaa in Utrecht nodigde LUCY kunstenaars uit die in hun werk of hun werkwijze overeenkomsten vertonen met het diep gaan van topsporters. Zij zien af bij de uitvoering van hun werk, ze gaan tot het uiterste bij het uitwerken van hun onderwerpen of ze gebruiken sport als middel om hun kunstproject uit te voeren. Tijdens twee talkshows vertellen enkele van de deelnemende kunstenaars, een filosoof en een psycholoog, over dit verleggen van grenzen en de persoonlijke motivatie en strijd die daarmee gepaard gaat.

1506 diep gaan performance Meewisse

Maurice Meewisse tijdens zijn performance Weg op de Korte Minrebroederstraat

De opening

Op zondag 7 juni opent Diep Gaan om 15.00 uur met een bijeenkomst bij de uitputtende performance Weg van kunstenaar Maurice Meewisse. Zijn inspanningen zijn op het plein aan de Korte Minrebroederstraat van 8.00 uur tot middernacht te volgen. Om 15.30 uur zal Marja Bosma, conservator moderne en hedendaagse kunst van het Utrechtse Centraal Museum, in Galerie Sanaa de openingsspeech verzorgen.

1505 Diep Gaan Kadir van Lohuizen

Kadir van Lohuizen, Bangladesh, uit de serie Rising Sea Levels, 2011

De etappes

In Diep Gaan verkent LUCY de grenzen van kunst en sport in de volgende etappes:

7 juni t/m 5 juli: Expositie Diep Gaan
met bestaand en nieuw werk van: Armando, Joost Conijn, Jeroen Eisinga, Natasja van Kampen, Kadir van Lohuizen, Christien Meindertsma, Maurice Meewisse, Joyce Overheul en Guido van der Werve. 
Locatie: Galerie Sanaa, Jansdam 2, Utrecht.
Openingstijden: woensdag t/m zondag van 12.00 tot 18.00 uur.

Zondag 21 juni 15.00: Talkshow De strijd met jezelf
Kunstenaar Joyce Overheul, sportpsycholoog Jan Huijbers en filosoof Rob van Gerwen gaan met elkaar in gesprek over de strijd aan gaan met jezelf. Waarom doen kunstenaars en sporters dit? En op welke manier? Hoe houden ze het mentaal vol?
Locatie: Galerie Sanaa, Jansdam 2, Utrecht.

Donderdag 25 juni 20.00 uur: Film Olland en lezing van Joost Conijn
Locatie: Galerie Sanaa, Jansdam 2, Utrecht.

Zaterdag 27 juni: Performance Ruben Nienkemper
Tijdens festival deBeschaving zal Ruben Nienkemper een kunstwerk in één dag maken. Zijn bouwwerk wordt een ode aan de sport. Het publiek kan het maakproces volgen. Aan het eind van de rit is het werk af, deadline en finish vallen samen.
Locatie: Festivalterrein deBeschaving, Botanische Tuinen, Budapestlaan 17, Utrecht

Zondag 5 juli 15.00 uur: Talkshow Tot op de bodem
Deelnemende kunstenaars Natasja van Kampen, Maurice Meewisse en Christien Meindertsma vertellen over hun drijfveren onder leiding van Ruben van Gogh.
Locatie: Galerie Sanaa, Jansdam 2, Utrecht.

Hier op de website van LUCY verschijnen wekelijks nieuwe interviews met de deelnemers van Diep Gaan. Zo kunt u nu al lezen over beeldend kunstenaar Jeroen Eisinga en over fotograaf Kadir van Lohuizen.   

1501 diep einsinga springtime

Jeroen Eisinga, Springtime, 2010/2011

Partners van LUCY voor Diep Gaan zijn

Grand Départ Utrecht, Culturele Zondagen, Galerie Sanaa

1505 Diep Gaan logo culturele zondagen
1505 Diep Gaan logo Tour Utrecht
1505 Diep Gaan logo Sanaa
1501 diep gaan logo

Talkshow 'Tot op de bodem' zondag 5 juli 15.00

Tijdens de laatste dag van de tentoonstelling Diep Gan organiseert LUCY de talksow 'Tot op de bodem' waarin kunstenaars Natasja van Kampen, Maurice Meewisse en Christien Meindertsma vertellen over hun drijfveren onder leiding van Ruben van Gogh.

Zondag 5 juli, 15.00 uur
Galerie Sanaa
Jansdam 2, Utrecht

Entree €5,00

Diep Gaan wordt mogelijk gemaakt door