Diep Gaan - proloog

1501 diep talkshow cz zaal

Talkshow Diep Gaan in de balzaal van de Winkel van Sinkel (foto: Ernst Stolk)

De proloog - een talkshow op 11 januari 2015

Tijdens de Nieuwjaarsduik, de culturele zondag op 11 januari presenteerde LUCY de proloog van Diep Gaan. In een korte talkshow praatten drie gasten over diep gaan en het opzoeken van grenzen, iets waar zij alledrie vanuit verschillende perspectieven over mee kunnen praten. Circa 70 bezoekers woonden dit gesprek in de Winkel van Sinkel bij.

Te gast waren:
Choreograaf en danser Truus Bronkhorst (1951). Zij maakt al meer dan dertig jaar opvallende en uitdagende dansvoorstellingen, zowel solo’s als groepsstukken. Haar nieuwe voorstelling Ende der Zukunft waarin zij het duet aangaat met een 21 jarige danser, is een nieuwe schakel in haar lange reeks van krachtige, persoonlijk geladen dansvoorstellingen.
Beeldend kunstenaar Jeroen Eisinga (1966). De ijzingwekkende film Springtime die Jeroen Eisinga in 2011 maakte ligt velen nog vers in het geheugen. Het beeld van een met duizenden bijen bedekte man is een treffende illustratie van de vraag hoe ver sommige kunstenaars gaan in hun werk. Ook in andere werken zoekt Eisinga de grens op en ontziet zichzelf daarbij niet. Zo legde hij het wegteren van een dode zebra op film vast in Sehnsucht en wandelde geblindoekt rondjes op de plaats waar een auto in tegenovergestelde richting met brommende motor rondcirkelde.
De derde gast is topsporter May Kerstens (1976), actief op de duathlon en triathlon. Zij was vijf maal Nederlands kampioene duathlon, heeft een grenzeloos uithoudingsvermogen en kan heeeel diep gaan. In 2013 werd ze 3e bij het WK Duathlon in Zofingen in Zwitserland: 10 kilometer lopen, 150 kilometer fietsen en dan nog eens 30 kilometer lopen. In de bergen.

Meer over hun werk lees je in de interviews op deze site.

1501 diep gaan talkshow publiek

foto MV

De talkshow Diep Gaan is onderdeel van de culturele zondag Nieuwjaarsduik.

Het volledige programma vind je hier:

www.culturelezondagen.nl