Over LUCY

LUCY is een zwervend platform in Utrecht dat inspirerende momenten rondom hedendaagse beeldende kunst organiseert. Nieuwsgierig naar het verhaal achter de kunst creëert LUCY ontmoetingen met kunstenaars, vormgevers en andere makers, waar je rijker uit komt. In een programma van live presentaties op wisselende locaties en met het online magazine lucyindelucht.nl als thuisbasis.

1212 Agnes herstart LUCY illustratie2
illustratie: Agnes Loonstra

podium voor verhalen

Je zou het excentriek kunnen noemen, maar LUCY houdt er wel van om een kunstzendeling te zijn. Uit liefde voor de hedendaagse kunst. En uit een niet te onderdrukken wens om over kunst te vertellen en erover in gesprek te gaan met kunstenaars, kunstinstellingen en publiek. De beste verhalen liggen verstopt in de duistere hoek van een atelier, of gaan schuil achter een schetsje op papier. Die verhalen kunnen wel een podium gebruiken.
Natuurlijk heb je puristen die vinden dat de kunst zelf het verhaal moet ‘vertellen’. Dat woorden het werk slechts plat zullen slaan. LUCY heeft daar een andere mening over. LUCY vindt dat kunst kan inspireren en verwonderen. En dat het verhaal achter de kunstenaar en het kunstwerk daar een stevige schep bovenop kan doen. Je gaat er beter van kijken. Je gaat er anders van kijken. Je ziet meer. Je raakt ontroerd. Je moet lachen. Je ergert je kapot. Je wordt er rijker van.

Online én Live

De website LUCY is op 10-10-10  gelanceerd door Marjolein Sponselee en Marjo Vaessen onder de vleugels van Centrum Beeldende Kunst Utrecht. CBKU stopte door bezuinigingen per 1 januari 2013. LUCY houdt wel van de symboliek der getallen en staat sinds 12-12-12 op eigen benen én vliegt uit, want LUCY gaat in de nieuwe vorm ook LIVE.

Colofon

© Lucyindelucht

initiatiefnemers (2010):
Marjo Vaessen
Marjolein Sponselee


redactie 2018: Marjolein Sponselee, Joyce Overheul, Marjolein Witte, Elaine VisLUCY wordt mede mogelijk gemaakt door:


Tuesday Multimedia

PUG

Provinciaal Utrechts Genootschap van Kunsten en Wetenschappen

K.F. Hein Fonds

Herman van Bostelen
(vormgeving)