Nieuwe locatie Galerie Larik

schets NAR - Café der Kunsten

Begin november opent Galerie Larik de nieuwe locatie met een solo van Frank Halmans. Halmans toont er nieuw werk onder de noemer Gebilde, wat zoiets betekent als bouwsels. Of: iets dat gebouwt is met wat knip en plakwerk.

Galeriehouder Oscar Larik vond dat wel passend voor de nieuwe locatie. Het nieuwe pand van de galerie is deels ook knip en plakwerk van hergebruikte materialen. Het dak van een romneyloods, wanden van raamkozijnen en de vloer komt deels uit de Rondazaal van TivoliVredenburg.

Voor het programma bouwt Oscar Larik verder op zijn eigen smaak. Een beetje rauw en direct werk, maar soms ook met poëtische inslag. Afwisselend, en met een mix van jonge en meer gevestigde kunstenaars. Met duo tentoonstellingen en solo's, een beetje thematisch van opzet. Exposities met een museale kwaliteit, niet puur gericht op verkoop, maar die ook als expositie kloppen en goed zijn. Larik geeft de kunstenaar daarbij veel ruimte om dit zelf mee in te vullen. "Wel met een veto van mij. Het mag best gek en rauw, maar het moet goed zijn." Larik kijkt daarbij voor de exposities verder dan de Utrechtse kunstwereld. En incidenteel wil hij de ruimte uitlenen aan een galerie uit een andere stad. De galerieruimte meet 72 m2 en ernaast is er een café met dakterras. Incidenteel zullen ook kortere events plaatsvinden, met bandjes of spoken word in het café en performances of installaties in de buitenruimte. Het belooft een spannende nieuwe plek te worden in het toch al bruisende Werkspoorkwartier.

De galerie deelt het gebouw met Café Nar der Kunsten. Het pand staat op een van de zelfbouwkavels in de buitenruimte van atelierpand De Havenloods. Atelierstichting DePlaatsmaker geeft een aantal kunstenaars(groepen) en culturele ondernemers hier de ruimte zelf hun atelier of studio te bouwen. Duurzaamheide en hergebruik zijn daarbij wel een vereiste. Het resultaat is een inspirerend en creatief dorpje op een voormalig industrieterrein.

Galerie Larik, Nijverheidsweg 6, Utrecht
met vanaf november een solo van Frank Halmans.

Hou voor exacte data de website in de gaten. www.galerielarik.nl