Kunst op volle grond

UtrechtDownUnder landt in Steck

Met hun voelsprieten voor toekomstige ontwikkelingen doken heel wat kunstenaars de laatste jaren de natuur in. Zo ook de 24 kunstenaars die neerstreken tussen het groen van tuincentrum Steck met werk waarin de rol van de mens, het natuurlijke versus het artificiële, de mogelijke natuurdreigingen en de oneindige schoonheid en groeimogelijkheden van de natuur om ons heen leidend is.
Kortom, een groene ervaring waar je nog lang op kunt ‘kauwen’.

lees meer

Up Amersfoort - blijvende verwondering

Up Amersfoort gaat het laatste weekend in, een wonderlijke route met oud en nieuw werk die voor een andere ervaring van de stad zorgt. 

lees meer

Alledaags absurd - Tom Putman

Alledaagse dingen en absurde combinaties. Tom Putman brengt elementen uit zeer verschillende werelden samen in sculpturen en installaties. ‘Het begint vaak met bewondering voor een bepaalde vorm of verbinding. Daar wil ik dan iets mee. Daarna volgt de zoektocht naar wat en hoe.’ 

lees meer

Geld en paddenstoelen - Anna Skubisz

Anna Skubisz maakte recent twee nieuwe werken op straat in Amersfoort. Beide wat verborgen tussen de stenen. LUCY sprak haar over het onstaan van de werken.

lees meer

Up Amersfoort

the making of

Up Amersfoort, de titel zegt het al, daarvoor moet je omhoog kijken! Een reeks nieuwe kunstwerken die je geleidelijk ontdekt. 

Stille Omgang

Kunst in het Eemklooster

Het Eemklooster is een verborgen parel in Amersfoort. De expositie Stille Omgang vestigt deze zomer de aandacht op deze bijzondere locatie.

Natuur naar de voorgrond in Oud Amelisweerd

groepstentoonstelling Gardening

Schrijnende actualiteit en futuristische technologie gaan hand in hand in de tentoonstelling Gardening in en om Landhuis Amelisweerd.

lees meer

Lucy tipt: Kunst op volle grond

UtrechtDownUnder is weer geland. De locatie is uniek, het onderwerp actueel. Kunst op volle grond is een tentoonstelling in een tuincentrum over de verhouding tussen mens en natuur. 24 ... lees meer

LUCY tip: Compostkleding

Romeinse geschiedenis ontmoet de toekomst. In Castellum Hoge Woerd tonen acht kunstenaars op uitnodiging van Utrecht Natuurlijk de toekomst van kleding.  lees meer

LUCY tipt: Heejsteck

Aan de oostrand van Utrecht is een nieuwe projectruimte ontstaan op een onverwachte plek: in een voormalige hooiberg uit de 18e eeuw: Heejsteck.

instagram

corona in het atelier
atelier Jessica Skowroneck
atelier Jessica Skowroneck
Volg LUCY op instagram met de serie over Utrechtse kunstenaars, rechtstreeks uit de ateliers! @lucy_in_de_lucht

LUCY in Uitmagazine

uit agenda
Sinds mei 2016 verschijnt elke maand een LUCY tipt rubriek in Uit magazine!

Archief

Oudere recensies, verhalen, interviews vind je terug op de pagina geweest (archief).
Zorg voor mens en materiaal komen samen

Re-creatie Reinaerde

Verscholen tussen het groen, langs de weg van Zeist naar Woudenberg ligt de Heygraeff, een een beschutte woonomgeving voor cliënten van zorgorganisatie Reinaerde, waar mensen met een (ernstige) verstandelijke- en lichamelijke beperking wonen en dagbesteding hebben. Sinds ongeveer twee jaar vind je hier ook Gastatelier Re-creatie, een artist-in-residence project geïnitieerd door social design duo Sjaak Langenberg en Rosé de Beer. Op hun uitnodiging werkt een kunstenaar of ...

instagram reeks

Kunstenaars tijdens corona

LUCY vroeg in de afgelopen weken ruim 30 kunstenaars, studenten en schrijvers hoe zij de tijd doorbrachten in de stilte tijdens corona. Meer werk, minder werk, ander werk? Een mooie reeks verhalen op instagram.

Joyce Overheul

Harde boodschap met een strik erom

Joyce Overheul houdt ons bij de les. Ongelijkheid, seksisme en emancipatie komen meestal terug in haar werk in zachte kleuren en verleidelijke stoffen. Maar onlangs werd haar eerste bronzen beeld geplaatst. Een eerbetoon aan Truus van Lier, de verzetsheldin uit WOII.