Hoge Verwachtingen!

The Accelerationists

Je kunt niet anders dan nieuwsgierig worden van het bericht dat Projectspace Lokaal de wereld in slingert. De tekst bij The Accelerationists voorspelt verrassende ontwikkelingen die vanachter een gordijn tevoorschijn zullen komen. Bernardus Baldus, Wannes Missotten, Tom Putman en Peer Vink bouwen een nieuwe wereld. Te zien 27, 28 en 29 mei.

lees meer

Harde boodschap met een strik erom

Joyce Overheul houdt ons bij de les. Ongelijkheid, seksisme en emancipatie komen meestal terug in haar werk in zachte kleuren en verleidelijke stoffen. Maar onlangs werd haar eerste bronzen beeld geplaatst. Een eerbetoon aan Truus van Lier, de verzetsheldin uit WOII.

Schurend Paradijs

Kunsthal KAdE

Zinderende tentoonstelling Schurend Paradijs in Kunsthal KAdE, die alle grauwheid van afgelopen winter van zich af schudt.

LUCY tipt: Galerie Larik op nieuwe locatie

Galerie Larik bouwt aan een nieuwe galerieruimte in het Werkspoorkwartier. Een locatie van 72 m2, gecombineerd met een café en dakterras. Zelfgebouwd met zoveel mogelijk hergebruik van materiaal.

instagram

corona in het atelier
atelier Jessica Skowroneck
atelier Jessica Skowroneck
Volg LUCY op instagram met de serie over Utrechtse kunstenaars, rechtstreeks uit de ateliers! @lucy_in_de_lucht

LUCY in Uitmagazine

uit agenda
Sinds mei 2016 verschijnt elke maand een LUCY tipt rubriek in Uit magazine!

Archief

Oudere recensies, verhalen, interviews vind je terug op de pagina geweest (archief).
Zorg voor mens en materiaal komen samen

Re-creatie Reinaerde

Verscholen tussen het groen, langs de weg van Zeist naar Woudenberg ligt de Heygraeff, een een beschutte woonomgeving voor cliënten van zorgorganisatie Reinaerde, waar mensen met een (ernstige) verstandelijke- en lichamelijke beperking wonen en dagbesteding hebben. Sinds ongeveer twee jaar vind je hier ook Gastatelier Re-creatie, een artist-in-residence project geïnitieerd door social design duo Sjaak Langenberg en Rosé de Beer. Op hun uitnodiging werkt een kunstenaar of ...

instagram reeks

Kunstenaars tijdens corona

LUCY vroeg in de afgelopen weken ruim 30 kunstenaars, studenten en schrijvers hoe zij de tijd doorbrachten in de stilte tijdens corona. Meer werk, minder werk, ander werk? Een mooie reeks verhalen op instagram.

David Bade bij Doornburgh

Uitbundige ontvangst

Sinds oktober 2020 wordt de bezoeker van Buitenplaats Doornburgh uitbundig begroet door de Burger Queen van David Bade.

De Koorddanser - Pyke Koch

Kunst Kijken

Oog in oog met een kunstwerk. Van dichtbij kijken, de details bestuderen en verdwalen in het werk. Jacomijn van Kempen neemt je mee in het werk van Pyke Koch.

Pyke Koch - De koorddanser