K.F. Hein Kunststipendium 2014

Jeroen van Loon

1501 jeroen van loon

Free wifi for all

Ontwerper Jeroen van Loon heeft met het ontwerp 'Totempole' het K.F. Hein Kunsttipendium 2014 gewonnen. Hij ontwierp een ontmoetingsplek die zowel fysiek als digitaal is. 'Totempole' is een uit een boomstaf gemaakte totempaal in de vorm van een wifi antenne. De paal komt in de tuin van het Centraal Museum en zendt een gratis wifi signaal uit. Om de paal heen zijn zitplekken. Van Loon krijgt een jaar om zijn ontwerp uit te werken en heeft dan een presentatie in het Centraal Museum. De prijs bestaat verder uit een geldbedrag van 20.000 euro.

   Jeroen van Loon: Het online zijn is tegenwoordig een fundamenteel onderdeel van onze identiteit. Wie niet online is bestaat niet. Met zijn ontwerp sluit Van Loon aan bij de ambitie van Gemeente Utrecht om een gratis wifi netwerk in Utrecht te openen.

   Het K.F. Hein kunststipendium wordt elke twee jaar uitgereikt. Deze ronde waren er negentien inzendingen op het thema 'Utrecht in vorm'.  De jury van het stipendium bestaat uit Jeroen Hermkens, Cees van Eijk, Annelou Evelein, Lotte van Laatum en Alied Ottevanger.

www.jeroenvanloon.com

1501 jeroen van loon prijsuitreiking

Jeroen van Loon bij de prijsuitreiking