TIP: Eilandradio

Performance 21 september

Zondag 21 september van 14-16.30 uur live radio met het geluid van Kanaleneiland.

Performancecollectief BMB con vaart rond Kanaleneiland en zendt live uit vanaf de boot. Je kunt meevaren, meelopen, meefietsen of thuis luisteren via de radio op 105.0 FM. Eilandradio is onderdeel van het project De Stem van West.

1409 eilandradio flyer
 

De Stem van West is een langlopend webradio project over de stedelijke en sociaal-culturele veranderingen, de bewoners en het dagelijks leven in Utrecht West. Het project is een initiatief van gemeente Utrecht, de redactie bestaat uit leden van de Adviescommissie Beeldende Kunst & Vormgeving (ABKV).


De redactie nodigt documentaire film- en radiomakers, schrijvers, beeldend kunstenaars, ontwerpers en musici uit een uitzending over Utrecht West te maken. 
Sommige programma’s zijn verhalend en biografisch, andere meer beschouwend en analyserend. Incidenteel organiseert De Stem van West live gebeurtenissen. Programmamakers zijn onder andere: Dirk van Weelden, Barbara Visser, Voebe de Gruyter, Elise ‘t Hart, Paul Öfner, James Beckett, Elsbeth Dijkstra.

Eilandradio start om 14:00 bij de Muntbrug tegenover de Rijksmunt aan het Merwedekanaal. De boot vaart zuidwaarts richting Jaarbeurs en Transwijk. 
Dan wordt de punt gerond bij de sluis naar het Amsterdam Rijnkanaal en vaart BMB con terug omhoog naar Oog in Al langs Westraven en Kanaleneiland. Via de sluis bij Kanaalzicht en de Cereolfabriek keert Eilandradio terug naar de Munt. Aankomst aldaar om 16:30.

Meer info op www.destemvanwest.nl en www.facebook.com/destemvanwest