Vechtclub XL

Openingsweekend

Dit weekend gaat Vechtclub XL officiëel open en bouwt een feestje op 19, 20 en 21 september.

 
1409 vechtclub xl
(foto: Patrick Stoop)

Vechtclub XL bundelt meer dan vijftig werkplaatsen, ontwerpstudio’s, vergaderruimtes, een (podium)zaal en restaurant De Klub onder één dak. Deze creatieve hotspot 4.500 vierkante meter is sinds 2011 gevestigd in een voormalig magazijn van farmaceutische groothandel OPG, aan de Europalaan. Een opvallend aspect in de inrichting van het pand zijn de honderden oude deuren uit renovatieflats in Kanaleneiland, waarmee een deel van de wanden is opgebouwd.

Adres: Europalaan 2B Utrecht

Het programma voor het openingsweekend:

VR 
19.09
Proost op de vrijdagmiddag met streekbiertjes bij de BIERKLUB XL, geniet van het eten in De Klub en sluit de avond af met de eerste editie van HATI HATI met muziek van Gareth Dickson (UK) en Ryley Walker + band (USA).

ZA
 20.09
Neem ‘s middags deel aan de verschillende workshops van huurders of strijk neer bij het symposium in samenwerking met Pecha Kucha Utrecht, BNO en This Happened x SETUP, om de dag vervolgens af te sluiten met de Brommerbios <3 Breaking Ground.

ZO 
21.09
Ontwaak in de ochtend met een muzikaal ontbijtje, struin rond op Le Bazarre of plof neer in de Cinevan. Leer bijvoorbeeld 3D printen of maak een eigen zilveren ring bij de workshops van onze verschillende creatieve ondernemers. Het weekend wordt afgesloten met een varken aan 't spit van De Klub.

Zie www.facebook.com/VechtclubXL voor details van het programma.